De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

snelle mac n cheese

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
snelle mac n cheese

America’s favorite: mac ’n cheese. Zin in zo’n dampend schaaltje comfortfood? Het gerecht is favoriet bij kinderen en volwassenen en staat binnen no-time op tafel.

Snelle mac ’n cheese

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, ovengerecht, simpel en snel | doordeweeks, familietijd | amerikaans | vegetarisch
Altijd lekker zo'n bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Maak deze snelle mac 'n cheese.
voorbereiding20 minuten
kooktijd10 minuten
totale tijd30 minuten

Kookgerei

  • 4 ovenschaaltjes van 300 ml inh. of 1 grote ovenschaal van 1,2 l inh., ingevet

ingrediënten

  • 30 g boter
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el bloem
  • ½ bosje oregano, blad fijngesneden + extra blaadjes voor erover
  • 300 g macaroni, beetgaar gekookt, koud afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine el dijonmosterd
  • 50 g fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 150 g fijngeraspte gruyère
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 500 ml melk

instructies

  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de knoflook 2 min. om zonder te laten kleuren. Strooi de bloem erover en schep 1 min. om. Roer de oregano, macaroni, mosterd, parmezaanse kaas, gruyère, helft van de mozzarella, melk en wat zout en peper erdoor. Breng aan de kook. Schep in de ovenschaal(tjes). Strooi de rest van de mozzarella erover en laat ± 10 min. gratineren onder de grill. Strooi er nog wat oregano over.
Voedingswaarde:
calorieën: 715kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
RECEPT: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: mac ’n cheese lasagne!

mac n cheese lasagne
snelle mac n cheese