dahl met kokos, maïs, kikkererwten en tahini

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kokos-dahl met maïs, kikkererwten en tahini

Op zoek naar nog meer verwarmende, veganistische gerechten? Bestel dan het januarinummer van delicious. bomvol ideeën voor een supersmakelijke start van het jaar.

lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | indiaas | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Kokosmelk maakt deze Indiase linzensoep – dahl – nog romiger. Speel vooral met de specerijen, en vervang het kerriepoeder door garam masala of een mix van geroosterde, en gemalen korianderzaadjes, komijn, Kashmiri-chili (een milde, dieprode chili), en kurkuma.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden 1-1 1⁄2 el mild kerriepoeder
  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 1 l vegan groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • ± 250 g kerstomaatjes, gehalveerd 400 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el granaatappelmelasse*
  • 1 tl sumakpoeder*
  • 15 g korianderblad, fijngesneden
  • 15 g bladpeterselie, fijngesneden
  • tahini, voor erbij

instructies

  • Rasp de korrels van 2 maïskolven boven een kom tot een grove maïspuree. Snijd van de 2 andere maïskolven de korrels af en voeg ze toe aan de maïspuree.
  • Verhit 3 el van de olie in een grote braadpan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en een flinke snuf zout 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de maïspuree en het kerriepoeder toe en schep 3-5 min. om tot de maïs gaar is.
  • Voeg de linzen en bouillon toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Kook de linzen onder regelmatig roeren ± 10 min. Voeg de kokosmelk toe en kook de linzen nog ± 5 min. tot een dikke, romige dahl.
  • Doe de tomaatjes en kikkererwten in een kom. Voeg de resterende 2 el olie, de granaatappelmelasse, sumak, kruiden en zout en peper naar smaak toe en schep om.
  • Schep de tomaten-kikkererwtensalade over de dahl. Sprenkel er vlak voor serveren tahini naar smaak over.
Voedingswaarde:
calorieën: 883kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 91g
auteur: delicious.
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
kokos-dahl met maïs, kikkererwten en tahini