Mexicaanse linzenbonenschotel met groenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mexicaans |
Linzen, kidneybonen én groenten. Een betere vega-dag wordt het niet! In deze Mexicaanse schotel doet de tijd het werk. 
Of ga voor italiaanse bonenschotel met oesterzwammen en gremolata.
kooktijd1 uur

ingrediënten

  • el olijfolie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 tl korianderpoeder ketumbar
  • 1 tl komijnpoeder jinten
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 150 g groene linzen
  • 1 pot gezeefde tomaten sugo à 680 g
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 grote rode paprika in stukjes van 1 cm
  • 500 g zoete aardappels geschild, in stukjes van 1 cm
  • 1 blik rode kidneybonen à 400 g, afgespoeld, uitgelekt
  • 2 tl hete chilisaus
  • 2 el korianderblad fijngesneden + extra toefjes voor de garnering
  • blokjes avocado voor erbij

instructies

  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, knoflook, specerijen en wat zout en peper 5 min. Voeg de linzen, gezeefde tomaat en bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. zachtjes koken of tot de linzen bijna gaar zijn.
  • Voeg de paprika, zoete aardappel, bonen en chilisaus toe. Laat afgedekt nog 20 min. zachtjes koken of tot de linzen en aardappel gaar zijn. Voeg zout en peper toe en roer de koriander erdoor. Neem van het vuur, garneer met toefjes koriander en serveer met de avocadoblokjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons, Ben Dearnley. Styling: Berni Smithies, David Morgan. Bewerking: Ellen van Mol 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!