Mexicaanse linzen-bonenschotel met groenten

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mexicaans |
Linzen, kidneybonen én groenten. Dat betekent een goede portie vitaminen, een mooi setje eiwitten en flink wat vezels. En hadden we het al over die rijke smaak gehad? Een betere vega-dag wordt het niet! Extra prettig: in deze Mexicaanse schotel doet de tijd het werk. 
Of ga voor italiaanse bonenschotel met oesterzwammen en gremolata.
kooktijd1 hour

ingrediënten

  • el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl korianderpoeder (ketumbar)
  • 1 tl komijnpoeder (jinten)
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 150 g groene linzen
  • 1 pot gezeefde tomaten (sugo à 680 g)
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 grote rode paprika, in stukjes van 1 cm
  • 500 g zoete aardappels, geschild, in stukjes van 1 cm
  • 1 blik rode kidneybonen à 400 g, afgespoeld, uitgelekt
  • 2 tl hete chilisaus
  • 2 el korianderblad , fijngesneden + extra toefjes voor de garnering
  • blokjes avocado, voor erbij

instructies

  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, knoflook, specerijen en wat zout en peper 5 min. Voeg de linzen, gezeefde tomaat en bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. zachtjes koken of tot de linzen bijna gaar zijn.
  • Voeg de paprika, zoete aardappel, bonen en chilisaus toe. Laat afgedekt nog 20 min. zachtjes koken of tot de linzen en aardappel gaar zijn. Voeg zout en peper toe en roer de koriander erdoor. Neem van het vuur, garneer met toefjes koriander en serveer met de avocadoblokjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: WARREN MENDES | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: DAVID MORGAN | BEWERKING: ELLEN VAN MOL.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!