nr.1 foodmagazine

7x zoet voor een geslaagd paasweekend

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De paasdagen vragen om een tafel vol lekkere gerechten. Weet je nog niet wat je gaat maken? Probeer de overheerlijke frisse citroen-maanzaadcake, de glutenvrije kersen-vlierbloesemtaart of klassieke hot cross buns!

Hoe wordt Pasen wereldwijd gevierd? Een culinair paasrondje!

bomboloni met hazelnootpasta
bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker delicious.
Deze kleine Italiaanse donuts gerold in suiker vul je met een flinke dot chocolade-hazelnootpasta. Deeg voor bomboloni is erg kleverig en kan dus lastig te kneden zijn. Gelukkig hebben we daarvoor een aantal tips, waardoor het altijd lukt.

paasbroodjes met pistachespijs & nutella-gembertwisters
Paasbroodjes
Met Pasen zet je natuurlijk lekker veel zoetigheid op tafel. Janneke maakt broodjes met pistachespijs, heerlijk met roomboter. En voor de kids nutella-gembertwisters. En die eet je gewoon zo, uit je hand!

mascarponetaart met amaretti en limoncello
amaretti limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze zuiveltaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!

vegan cranberry-frambozenkrans
vegan-cranberry-frambozenkrans-delicious
delicious. culinair redacteur Dosia Brewer heeft haar eigen vegan bakboek geschreven. Eén van de heerlijke vegan baksels uit het boek is deze cranberry-frambozenkrans. Dosia: ‘Zo’n gedraaide krans oogt goed, vooral met rood fruit. Je kunt hem maken met alle fruitsoorten, jam of compôte maar ik kies graag het licht bittere zuurtje van cranberry’s’.

citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur
citroen-maanzaadcake | delicious
‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’

hot cross buns voor Pasen
hot cross buns
Deze Engelse paasbroodjes kun je tot 1 maand van tevoren bakken en invriezen (na volledig afkoelen). Laat de hot cross buns ongeveer 1 uur ontdooien en warm vlak voor het serveren 5 min. op in een voorverwarmde oven of snijd ze doormidden. Serveer ze geroosterd, met boter.

glutenvrije kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem
kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem delicious.
Polenta en amandelmeel geven een volle smaak aan de mooie, hoge cake die je versiert met room en kersen. Een prachtige showstopper die ook nog eens binnen no time in de oven staat!