7x zoet voor een geslaagd paasweekend

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De paasdagen vragen om een tafel vol lekkere gerechten. Weet je nog niet wat je gaat maken? Probeer de overheerlijke frisse citroen-maanzaadcake, de glutenvrije kersen-vlierbloesemtaart of klassieke hot cross buns!

Hoe wordt Pasen wereldwijd gevierd? Een culinair paasrondje!

7x zoet voor Pasen

bomboloni met hazelnootpasta
Deze kleine Italiaanse donuts gerold in suiker vul je met een flinke dot chocolade-hazelnootpasta. Deeg voor bomboloni is erg kleverig en kan dus lastig te kneden zijn. Gelukkig hebben wij daarvoor een aantal tips, je bekijkt ze hier!

Probeer ook eens deze Indiase donuts, gevuld met hangop.
naar recept
bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker delicious.
bosvruchtenslof met pistachespijs
Een knapperige en iets chewy bodem, een smeuïge laag notenspijs, frisse fruitroom en vers zomerfruit bovenop: deze slof heeft het allemaal. Met dit recept bak je twee sloffen. Je kunt de al gebakken bodem zonder topping ook heel goed invriezen!
naar recept
sloffen Rutger van den broek
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!
Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
naar recept
mascarponetaart-deliciousmagazine
vegan cranberry-frambozentaart
Delicious. culinair redacteur Dosia Brewer heeft haar eigen vegan bakboek geschreven. Eén van de heerlijke vegan baksels uit het boek is deze cranberry-frambozenkrans. Dosia: "Zo’n gedraaide krans oogt goed, vooral met rood fruit. Je kunt hem maken met alle fruitsoorten, jam of compôte maar ik kies graag het licht bittere zuurtje van cranberry’s."
Meer vegan bakken? Probeer deze ananas-merenguetaart, ook een recept van Dosia.
naar recept
Dosiabaktvegan-ananasmeringuetaart-deliciousmagazine
citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur
Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
naar recept
citroen-maanzaadcake | delicious
hot cross buns
Deze Engelse paasbroodjes kun je tot 1 maand van tevoren bakken en invriezen (na volledig afkoelen). Laat de Hot Cross Buns ongeveer 1 uur ontdooien en warm vlak voor het serveren 5 min. op in een voorverwarmde oven (165°C) of snijd ze doormidden. Serveer ze geroosterd, met boter.
naar recept
hot cross buns
kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem
Polenta en amandelmeel geven een volle smaak aan de mooie, hoge cake die je versiert met room en kersen. Een prachtige showstopper die ook nog eens binnen no time in de oven staat!
naar recept
kersen-vlierbloesemtaart-delicious