De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chocoladescones met cranberry’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
chocoladescones
aantal 16 | zoet | pasen, weekend | engels |
Klassieke scones zijn heerlijk maar deze chocoladescones met frisse cranberry’s zijn pure verwennerij!
kooktijd30 minuten
Oven25 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 225 g boter
  • 160 g kristalsuiker
  • 2 g zout
  • 2 eieren
  • 150 g karnemelk
  • 525 g zelfrijzendbakmeel
  • 50 g cacaopoeder
  • 100 g diepvries cranberry’s

instructies

  • Voorbereiden: kan zelfs een week van tevoren als je ze afgekoeld afgedekt met plasticfolie invriest. Op de dag van gebruik haal je ze 4 uur van tevoren uit de vriezer. Op de dag van gebruik hala je ze 4 uur van tevoren uit de vriezer. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng boter, suiker, zout, in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de eieren en de karnemelk toe: zorg dat het mengsel loskomt van de kom – meng niet te lang. Voeg terwijl de keukenmachine draait of terwijl je mixt met een handmixer het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder toe.
  • Bereiden: haal het deeg uit de kom en kneed op een schone werkbank nog even kort goed door, kneed de cranberries er voorzichtig doorheen. Rol het deeg uit tot het even hoog is als de hoogte van de steker ( 3-4 cm). Steek de scones uit met het uitsteekvormpje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een bakje water onder in de oven. Bak de scones in ± 25 min. op 190ºC.
  • Serveer met clotted cream of dikke mascarpone evt. losgeroerd met wat crème fraîche en cranberrycompote of een andere lekkere jam.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Koen Buntsma (De Bakkerswinkel). Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Merijn Tol 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


chocoladescones