de beste & lekkerste olijfolie

Een chef uit Ierland die samen met zijn vriendin een olijvenwinkel opende. Brian en Esther vonden – toen ze in 2006 in Amsterdam kwamen wonen – niet de kwaliteit olijven die ze zich wensten. Daarom begon Brian een kleine selectie te importeren en te verkopen op de boerenmarkt: kwaliteit en eenvoud.

Inmiddels verkopen ze meer dan 15 soorten bijzonder smakelijke, vaak biologische olijven uit Italië, Griekenland, Spanje, Marokko, Tunesië en Frankrijk. Hele mooie olijfolie komt uit Spanje, Italië en van Kreta.

Vanuit hun een winkel in Amsterdam (sinds april jl.) leveren ze aan niet de minsten. The Jane heeft speciaal voor hen gebottelde olijfolie. En restaurant Bord’eau in Amsterdam gaat voor Les Costes, 100% arbequina van 200 jaar oude bomen, een verrukkelijk zachte olie met amandeltonen en een bittertje en pepertje.

Ook voor de consument te koop natuurlijk. Brian’s artisjoktapenade met wat truffelolie is ronduit verslavend, zo lekker. In november zijn ze bij Olives and more in rep en roer: de nieuwe olijfolie, vroege persing komt dan binnen! Binnenkort volgen ook proeverijen en etentjes.

Olives & more | Pretoriusstraat 68 D | Amsterdam | 06 64601233| olivesandmore.nl