nr.1 foodmagazine

Ons favoriete bananenbroodrecept

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bananenbrood
aantal 1 | zoet | doordeweeks, pasen, weekend | |
Dit bananenbrood is perfect om uit te delen. Neem een stukje als ontbijt, serveer een plak bij de thee of schep er een bolletje ijs bij en eet als dessert!
Een leuke variant: bananen-notencake met karamel.
kooktijd30 minuten
Oven1 uur
totale tijd1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 240 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 2 eieren opgeklopt
  • 2 overrijpe bananen , geprakt
  • 225 g zelfrijzend bakmeel*
  • 100 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • ook nodig: cakevorm 24 cm doorsnede, ingevet

instructies

  • Klop de boter en de suiker in 10 min. tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren toe en mix glad. roer de bananen erdoor. Spatel luchtig het zelfrijzend bakmeel, de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor en schep in de cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven in 50-60 min. gaar op 180ºC. Laat 10 min. staan, neem uit de vorm en laat afkoelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Beeld en receptuur uit het: delicious Hét Bakboek
Bananenbrood met bananenschil
Bananenschil? Ja, je leest het goed. Onlangs kwamen we erachter dat je ook de bananenschil kunt meebakken.
Hoe het werkt? Vries de bananen in hun geheel met schil en al in. Laat ze vervolgens weer ontdooien, snijd de harde uiteindes eraf en hak ze fijn in een blender of keukenmachine. Dit mengsel meng je door het beslag.
Waarom je de bananenschil zou toevoegen? De smaak wordt veel intenser en je bespaart op de hoeveelheid afval. Win win!
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

https://deliciousmagazine.nl/recepten/bananen-notencake-met-karamelsaus/

bananenbrood