Appelmuffins met ricotta en dukkah

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
appelmuffins


aantal 12 | ontbijt | pasen, weekend | |
Het fijne van de herfst die weer begonnen is? We nemen weer alle tijd om te bakken. Deze appelmuffins met ricotta en dukkah zijn precies zoet genoeg en tegelijkertijd heerlijk spicy. 
kooktijd15 minuten
Oven20 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kruidnagel gemalen
  • ½ tl kardemom gemalen
  • 1 ei
  • 150 ml karnemelk
  • 4 el zonnebloemolie
  • 30 g appeltjes gedroogd, fijngesneden
  • 1 tl vanille-extract
  • 480 g ricotta
  • 5 el vloeibare honing

appeldukkah

  • appels gedroogd, fijngesneden
  • 3 el wit sesamzaad geroosterd
  • 3 el cashewnoten geroosterd en fijngehakt
  • ½ tl kaneel
  • ook nodig: muffinplaat met 12 holtes 75 ml, ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe het meel met de suiker, specerijen en een snuf zout in een kom. Roer in een andere kom het ei los met de karnemelk en olie en voeg de appels toe. Meng het eimengsel door het meelmengsel. Spatel er de vanille en 120 g van de ricotta door. Verdeel over de holten en bak de muffins in ± 20 min. gaar of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
  • Doe de rest van de ricotta in een kom en klop de honing erdoor. Bestrijk de afgekoelde muffins hiermee.
  • Meng alle ingrediënten voor de dukkah en strooi het vlak voor serveren erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie, gerechten: Brett Stevens. Styling, gerechten: Kirsten Jenkins. Fotografie tuin: Rolinda Windhorst m.m.v. Wenda Torenbosch. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!