nr.1 foodmagazine

de lekkerste appelrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het appelseizoen is weer begonnen! Er zijn zoveel lekkere appelrecepten die je kunt maken. Zowel zoet als hartig. Wat dacht je van een klassieke Franse appeltaart? Of een rollade met appel-rozijnvulling? En heb je er wel eens tafelzuur van gemaakt?

Nog zo’n fijn herfstingrediënt: de pompoen! Kende je deze geheimen van de groente al?

De lekkerste appelrecepten

briocheschoteltje met appel
Appel en een flinke scheut calvados, meer heeft deze briocheschotel niet nodig voor een frisse kick!

saucijzen met appel
Ideaal als je een drukke dag hebt, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Probeer maar eens deze saucijzen met appel en knapperige zuurdesemcroutons.

franse appeltaart
Een echte klassieke franse appeltaart moet iedere bakker zo uit zijn koksmouw kunnen schudden. Hidde den Brabander legt stap voor stap uit hoe je hem maakt.

varkensrollade met appel-rozijnenvulling
Appel en varkensvlees zijn een smakelijke combinatie. Zo ook in deze rollade waar de appels samen met rozijnen de vulling vormen van een rollade. Het sap van de vruchten trekt in het vlees waardoor het smaakvoller en sappiger wordt tijdens het bereiden.

gevulde appels uit de oven
Dit gerecht is heel goed voor te bereiden. Je kunt de appels alvast vullen en dan vlak voor het diner de oven inschuiven. De zoute pancetta en de kruidige tijm maken het tot een smaakvol bijgerecht.

pie met varkensvlees appel en cider
Onder een dakje van bladerdeeg worden appel en varkensvlees gestoofd in cider. Echt comfort food dat extra lekker smaakt op regenachtige dagen.

pickle van ui en appel
Heerlijk tafelzuur: ui en appel met kruiden. Mister Kitchen legt uit hoe je weck- en jampotten vult met deze verrukkelijke ingemaakte appel.

TEKST ROOS VOLKERS BEELD ROLINDA WILDHORST

appelrecepten