5x de lekkerste vegan restaurants in Berlijn

Wie aan culinair Duitsland denkt, denkt aan worst, maar Duitsland is zó veel meer dan dat. Neem nou Berlijn: in deze stad struíkel je over de hippe restaurantjes. Je vindt er ook opvallend veel vegetarische en vegan hotspots.

Eet je (soms) vegan en kun je lang niet altijd leuke en lekkere restaurants vinden? Wij tippen vijf toffe vegan restaurantjes in deze hippe stad en neem van ons aan: hier wil je écht eten. Enjoy German Food! 

Wist je dat je groenterestjes prima kunt verwerken tot heerlijke gerechten? No waste koken doe je zó!

1. Bistro Bardot (Friedrichshain)
Deze hotspot biedt je een kijkje in de Mediterrane keuken met verschillende soorten tapas, huisgemaakt brood met vegan dips en heerlijke pasta’s. Bistro Bardot is zeven dagen in de week geopend voor ontbijt, lunch en diner en gebruikt uitsluitend lokale én biologische producten. Ook hebben ze hun eigen assortiment biologische wijnen, kruiden en specerijen die je kunt bestellen voor thuis. Oh, en ze hebben de allerbeste vegan croissantjes van Berlijn! Die wil je zeker proberen.

2. Cookies Cream (Mitte)
De wijk Mitte is het hart van Berlijn, en als foodie wil je Mitte zéker niet overslaan. In deze hippe wijk vind je talloze restaurants, zo ook het vegetarische restaurant Cookies Cream mét Michelinster. Met groenten, fruit, noten, zaden en veel meer lekkers worden de meest verrassende smaakcombinaties gemaakt, zoals vegetarische caviaar met avocado, groene thee en limoenmayonaise. Of een dessert met ijs van cornflakes. Guten Appetit!

Bewust bakken? Maak deze heerlijke vegan meringues!

3. Geh Veg (Charlottenburg)
Geh Veg is een zogenaamd plant-based café en de naam zegt het al: ze gaan voor vega! Heel veel groenten, en alles wordt met veel liefde voor de natuur gemaakt. Op de kaart staan bagels met tempeh, zoete aardappel of tofu, wraps, salades en soep. Maar denk ook aan vers gemaakte vegan en glutenvrije taartjes. Als je een zoetekauw bent, ben je hier sowieso aan het goede adres: in de zomer maken ze hun eigen vegan ijsjes op basis van soja. Go, go, go!

4. Holy Flat (Neukölln)
Dit is dé plek voor echte vegetariërs en vegan lovers! Met invloeden vanuit het Midden-Oosten komen de heerlijkste kleurrijke bowls de keuken uit. Die zitten vol veggies en andere lekkere toppings die je zelf uitkiest. Én ze maken hun eigen platbrood van biologisch speltmeel.

5. Nihombashi (Mitte)
Dit hippe sushitentje in het centrum van Berlijn is het paradijs voor de vegetariër. Denk aan veel vega sushi varianten. Of sushi waar de klassieke sushi-rijst wordt vervangen met rode rijst van de Himalaya! Dat hier creatievelingen aan het werk zijn is wel duidelijk, dat zie je overal terug; van de gerechten tot het interieur en zelfs op de website. 

Meer over culinair Duitsland vind je hier!

Berlijn is ook bier. Berliner Weisse is het traditionele biertje uit de Duitse hoofdstad, en dit bier is terug van weggeweest. Je drinkt ‘m ook op het Berlin Food Week Festival, wat ook een bezoekje waard is. Meer weten over dit hippe craftbier? Bekijk deze video!

 TEKST ROBIN MAASWINKEL