21x de lekkerste vaderdagontbijtjes

16 juni is de dag om vaders te verwennen met een heerlijk vaderdag ontbijt. Want liefde gaat door de maag, ook bij vaders. Inspiratie nodig? Van deze ricottapannenkoekjes, hartige wafels of omelet met zalm wordt je vader gegarandeerd blij. 

De lekkerste vaderdag ontbijt recepten zijn stiekem de gerechten die je het liefst zelf wil opeten. Dus pak lekker uit en bindt ’s ochtends vroeg het schort om. Op Vaderdag verdienen de vaderfiguren in je leven een koninklijk ontbijt.

Op deze speciale dag is het tijd om hen in het zonnetje te zetten en zelf de touwtjes in handen te nemen. Het is een gelegenheid om te laten zien hoeveel je hen waardeert door hen te verwennen met een zelfgemaakt Vaderdag ontbijt.

Van geurige koffie en versgeperste jus tot knapperige croissants en perfect gebakken eieren – scroll door deze vaderdag ontbijtjes en je raakt sowieso geïnspireerd. Maak een prachtige fruitsalade, bak pannenkoeken of draai homemade zoet in elkaar. Alles om ervoor te zorgen dat ze zich speciaal voelen, die lieve vaders.

Liever een cadeautje geven? Dit zijn de leukste culinaire cadeautjes voor Vaderdag.

De lekkerste ontbijtjes voor Vaderdag

ricottapannenkoekjes: zoet én hartig
Start je ochtend met fluffy ricottapannenkoekjes in 2 varianten: zoet (met gekaramelliseerde noten, bramen & appeljam) of hartig (met pancetta & rozemarijn).
naar recept
ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon
Alsof een wafel voor het ontbijt niet al luxe genoeg is, doen we er een schepje bovenop. Wat zeg je van krokante stukjes bacon door het wafelbeslag en saffraan-roerei met venkelzaad on the side? Dan weet je zeker dat je dag goed begint.
naar recept
ontbijtwafels-delicious
honingspek met ei, geroosterde tomaatjes  en tijmzout
Trakteer jezelf of iemand anders op zondagochtend op dit heerlijke ontbijt met honingspek, ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout. Ook geschikt voor het kerst- of paasontbijt. 
naar recept
honingspek met ei, geroosterde tomaatjes en tijmzout
cruffins met kaneel en walnoten
Gek op croissants? Maak dan ook zeker deze cruffins. Een combinatie tussen een klassieke croissant en muffin. Lekker met kaneel en walnoten, maar ook natuurlijk met Nutella.
Tip: heb je kant-en-klaar croissantdeeg in huis en weinig tijd? Maak de cruffins met kant-en-klaar deeg!
naar recept
cruffin kaneel walnoot
croissant met gepocheerd ei en rivierkreeftjes
Oh, deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise schrééuwt zondagochtend. Een heerlijke, langzame zondagochtend welteverstaan.
naar recept
ontbijtrecepten met ei pasen -Croissant met gepocheerd ei
broodpudding met ananas
Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
naar recept
broodpudding met ananas
Koreaanse bosuipannenkoek uit Amazing Asia
Culinair schrijver en receptontwikkelaar Emma de Thouars reisde van hot naar her in Azië en verzamelde zo easy vega-recepten voor elk moment van de dag, waaronder dit recept voor Koreaanse bosuipannenkoek. Je vindt dit recept ook in haar boek Amazing Asia VEGA, de opvolger van haar eerste boek Amazing Asia.
Emma: 'Door het bruiswater en de baksoda wordt dit beslag heel luchtig, terwijl de buitenkant heel knapperig is. Dat komt door rijstbloem, vervang die nooit door iets anders!'
naar recept
ovenpannenkoeken met ei en champignons
Deze hartige ovenpannenkoeken met ei en champignons zijn héérlijk! Ideaal powerfood na een drukke doordeweekse dag.
naar recept
ovenpannenkoeken met ei en champignon | delicious
scones met roerei en bacon
Eigenlijk kun je de hele dag door scones eten! Vooral deze hartige met roerei en spekjes. Eet ze vers uit de oven of pak ze in als moederdagcadeautje
naar recept
ontbijt scones met roerei en bacon
scones met gerookte zalmforel
Met een lik crème fraîche, zalm en glanzende eitjes maak je van een scone een elegant borrelhapje.
Probeer een hartige scone ook eens als ontbijt met roerei en bacon.
naar recept
scones met zalmforrel
wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
Wentelteefjes met geroosterde aardbeien en tijm
babka’s met chocolade en kardemom
Deze geknoopte zoete broodjes komen oorspronkelijk uit de Joodse keuken. De meest traditionele babka-smaken zijn chocolade en kaneel, alleen wij kiezen voor een florale twist: chocolade met kardemom. Wist je dat kardemom uit dezelfde familie komt als gember? Vandaar die heerlijke frisse citrustoets!
Het deeg van de babka’s is zo plakkerig dat je dit het best met een standmixer of krachtige mixer met deeghaken kunt maken. Tip: gebruik boter op kamertemperatuur, anders mengt het niet goed met het deeg.
Rutger past dezelfde vouwtechniek toe bij deze Scandinavische kardemombullar.
naar recept
babka's met chocolade en kardemom
wentelteefje met zalm, gepocheerd ei & hollandaise
Dit hartige wentelteefje wordt door de zalm, gepocheerd eieren en de hollandaise in één klap een royaal ontbijt. Dat is nog eens een feestelijk begin van de dag!
De hollandaisesaus kun je vooraf maken en warm houden in een voorverwarmde thermoskan. De eieren kun je evt. een halfuurtje van tevoren pocheren. Houd ze dan warm in een lauwe oven van 50°C.
Eieren pocheren helemaal onder de knie met behulp van onze tips & tricks? Maak dan ook eens deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise.
naar recept
wentelteefje met zalm
proteïne pannenkoeken met frambozen-chiavulling
Next level lekker! Bouw een stapel van deze pannenkoeken om je ochtend te starten met extra veel proteïne. Maak een dubbele portie van de frambozen-chiajam want die is ook verrukkelijk op een stuk baguette of door de yoghurt.
Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Dan kun je dit ook in een ronde bakvorm maken.
Nog meer pannenkoekeninspiratie!
naar recept
proteïne pannenkoeken
bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter
Zin in een uitdagend anders-dan-anders ontbijt? Maak dan deze hartige delicious. bananenpannenkoekjes met spek, wortel & kruidnagel en je dag kan niet meer stuk.
naar recept
bananenpannenkoeken wortel met krokante baconboter lurpak
huevos rancheros uit de oven
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
naar recept
vaderdag
croissants van Joris Bijdendijk
Tip van Joris: 'Let op, je kunt croissantdeeg ook te veel toeren geven. Dan zit er totaal geen werking meer in en plakken alle laagjes aan elkaar. Zulk deeg souffleert niet.’
Ook een lekker bakrecept: Vincents pain d’amour
naar recept
Choco-chia-haverontbijt
Dit ontbijt vergt een stukje planning, maar daarna is het een koud kunstje! Door havermout en chiazaad een nacht te laten weken in de koelkast, worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor opname. Een kleine actie met een groot effect dus! ’s Ochtends rooster je de kokoschips en pistachenoten voor een krokante touch. En het verse fruit maakt het al helemaal feestelijk.
naar recept
crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat. En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop.  
naar recept
vegetarische paasrecepten Spinazie-tomaatcrèpe - delicious
ontbijttaco’s uit Californië
Californië is een culinaire smeltkroes. Goudkleurige stranden, hoogstaande gastronomie, biologisch en ultravers: je vindt het allemaal op deze vruchtbare bodem. Het is ook de bakermat van de organic food revolution én de plek waar de eerste keukens in busjes oppopten.
Loop je in het zonnige Californië op je flip flops de deur uit? Dan moet je een hoop moeite doen om géén foodtruck tegen te komen. 
De smaken die deze keukens op wielen te bieden hebben zijn uitgesproken en memorabel. Super sappige citroenen, steenfruit vol smaak, pittige pepers en veel verse kruiden bijvoorbeeld. In combi met de enorme culturele diversiteit is Californië een waar eetparadijs.
Van Mexicaans tot Koreaans, je vindt het allemaal terug in de easy fusion keuken en dat levert spannende smaken op! Dat gevoel boots je makkelijk thuis na met deze groovy ontbijttaco’s. Ontbijten met taco’s? Jazeker: het leven is te kort om dat niet te doen.
naar recept
ontbijttaco's
havermout uit de oven met rood fruit
Pak eens uit voor het ontbijt en maak deze fruitige havermout met cranberry's, kaneel en walnoten. Begin je dag met een kickstart!
Ook zó lekker met havermout: pap met amandelmelk en gember.
naar recept
havermout uit de oven met rood fruit - delicious

Nog op zoek naar een goed cadeau? Geef hem een abonnement op delicious. magazine of een los nummer cadeau.

ontbijtrecepten met ei pasen -Croissant met gepocheerd ei