Onze handige gids met seizoensrecepten helpt je om groenten en fruit te kiezen die op hun piek (rijp, sappig, uitnodigend) zijn in juni. Handig, want zo kun je beter plannen wat je gaat maken en vang je de exclusieve seizoensparels – asperges! rabarber! kapucijners! – voordat ze er niet meer zijn.
Je kunt van alles invliegen uit Kenia en Marokko, en soms is dat zelfs duurzamer omdat er bijvoorbeeld minder water nodig is, het is schaalbaarder, efficiënter, maar lekkerder? Tja, doe ons toch maar zoveel mogelijk van Hollandse grond.
Wat er nú groeit en dus op z’n top is, hebben we voor je onder elkaar gezet in een handige A-Z lijst, inclusief seizoensrecepten. Kook je deze maand met ons mee?
Aardappelen
Aardbeien
Andijvie
Asperges
Bosbiet
Bospeen
Bosui
Courgette
Doperwten
Kapucijners
Komkommer
Verse knoflook
Koolrabi
Kruisbessen
Meiraapjes
Paksoi
Peultjes
Prei
Rabarber
Radijs
Rucola
Je kunt speltspaghetti kant-en-klaar kopen, maar als je spelt zelf kookt, kun je er ook een salade van maken. Dus nog zo’n lekker recept op z’n Italiaans, met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Gewoon een keer proberen!
Savooiekool
Sjalotjes
Sla
Snijbiet
Sperziebonen
Spitskool
Tuinbonen
Venkel
Borrelplank voorbereiden? Doen, want zo kun je zelf lekker meeborrelen!