vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
vegetarisch
Honing, knoflook en chili zijn de smaakmakers in deze lentesoep met frisse gemberyoghurt & luchtige homemade minipita's.
Ingrediënten
- 1 bos bospeentjes
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 3 el vloeibare honing
- 1¼ l tuinkruidenbouillon
- 200 g bloem
- 8 g bakpoeder
- 200 g Griekse yoghurt, volvette
- 2 cm gemberwortel
Instructies
- Snijd het loof van de bospeen en houd dit apart. Was de worteltjes goed; schrappen of schillen is niet nodig! Snijd de worteltjes in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook met de chilivlokken 1 min. Voeg de honing toe en verwarm 30 sec.
- Schep de bospeen erdoor.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. zachtjes gaar.
- Kneed intussen een soepel deeg van de bloem, het bakpoeder, 50 g yoghurt, 75 ml water en ½ theelepel zout.
- Verdeel het deeg in 8 stukken, rol tot bolletjes en druk elk bolletje uit tot een dikte van 3-4 mm. Bak de pitabroodjes in twee voorverwarmde koekenpannen zonder olie of boter in ± 5 min. aan beide kanten lichtgekleurd en gaar. Rasp intussen de gember, meng door de yoghurt en zet apart.
- Snijd een flinke handvol van de bovenste zachte toppen van het wortelloof fijn. Pureer de soep – van het vuur af – glad. Schep de soep in de kommen. Garneer met het wortelloof, een lepel gemberyoghurt, straaltje extra vierge olijfolie en chilivlokken naar smaak. Serveer met de pita’s.
Voedingswaarde
calorieën: 367kcal
eiwit: 9g
vet: 12g
koolhydraten: 54g
STUDIO PHILIPPI
TIP Heb je meer tijd, bak dan meteen wat extra pita’s. Je kunt ze goed luchtdicht of in de diepvries bewaren en snel verwarmen in de broodrooster.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
In plaats van pita’s kun je er ook mini-foccacia met tijm bij serveren