crudité met gemarineerde burrata

Crudité met gemarineerde burrata
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | | italiaans | glutenvrij, vegetarisch
Mediterraan etentje op de planning? Ga van start met rauwkost en een lekkere dip. Het romige hart van burrata is ideaal om in te dippen: olijfolie, kappertjes, citroen en kruiden.
Tip: Ook cherrytomaatjes, reepjes venkel en roosjes bloemkool zijn lekker als rauwkost erbij. En heb je geen burrata? Vervang deze dan door buffelmozzarella. Schep op de opengesneden buffelmozzarella een lepel crème fraîche.
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 4-6 bospeentjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode puntpaprika
  • 300 g burrata (2 bollen), op kamertemperatuur
  • 1 biocitroen
  • 2 tl kappertjes
  • ¼ rode chilipeper
  • 2 takjes dille
  • 50 ml extra vierge olijfolie

instructies

  • Maak de bospeen, bleekselderij en de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Halveer de bollen burrata en leg ze op 4 borden. Rasp 1 el gele schil van de citroen. Snijd de kappertjes fijn. Snijd de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn. Hak de dille fijn.
  • Meng de citroenrasp, kappertjes, chili- peper en dille door de olijfolie. Breng op smaak met wat zout. Sprenkel de olie over de burrata. Leg de bospeen, bleekselderij en paprika erbij om in de burrata te dippen.
Voedingswaarde:
calorieën: 332kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook deze 8 dips voor bij de borrel.

Crudité met gemarineerde burrata
STUDIO PHILIPPI