De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kapucijners in tomatensaus met pancetta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
eenpansgerechten makkelijk
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Lekker klassiek: kapucijners in tomatensaus, maar dan met pancetta! Tip: als je dit een dag eerder maakt, trekken de smaken nog beter in.
Nog zo'n tijdloze topper: minestrone met cannellinibonen.
voorbereiding25 minuten

ingrediënten

  • 800 g tomaatstukjes (2 blikken)
  • 4 takjes marjolein
  • 200 g pancetta, dun gesneden
  • 400 g kapucijners uit blik of pot
  • 4 zuurdesemtoasts, dungesneden
  • evt. 1-2 peperoncino
  • evt. groene salade, voor erbij

voorraad

  • 5 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie

instructies

  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Bewaar eenderde en bak de rest in olijfolie heel licht geelkleurig met de peperoncino. Laat de pereroncino weg als je het gerecht niet te pittig wilt maken. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de blaadjes van 2 takjes marjolein en zout en peper toe en laat de saus op middelhoog vuur 10-15 min. koken.
  • Snijd intussen de pancetta in stukjes en bak die met de rest van de knoflook knapperig in een koekenpan. Roer de kapucijners door de tomatensaus, laat goed doorwarmen en besprenkel met nog wat extra olijfolie.
  • Schep in een schaal, verdeel het pancettamengsel erover en bestrooi met de rest van de marjoleinblaadjes. Geef de zuurdesemtoast erbij. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde:
calorieën: 600kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
Recept: Redactie delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


eenpansgerechten makkelijk