De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

steak met paddenstoelenboter en bosuitjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
steak met paddenstoelenboter - delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |
Deze steak met paddenstoelenboter en uitjes is superlekker en tjokvol ‘gewone’ en toch erg gezonde ingrediënten. Bak de steak zoals jij ‘m lekker vindt en serveer met citroen en uitjes.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 3 el eekhoorntjesbrood gedroogd, porcini, zeer fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3 el tijmblaadjes
  • 100 g boter zacht
  • 4 biefstukken à 150 g
  • 1 bos dikke bosui over de lengte gehalveerd
  • 2 citroenen gehalveerd
  • om te bestrijken: olijfolie extra vergine

instructies

  • Overgiet de gedroogde paddenstoelen in een kom met 3 el kokendheet water. Laat 5 min. intrekken. Meng de paddenstoelen met de knoflook, tijm en boter.
  • Bestrijk de biefstukken met de helft van de paddenstoelenboter. Verhit een grote koekenpan droog op hoog vuur tot hij dampt. Bak de biefstukken met twee tegelijk 1 min. aan de ene kant en dan 30 sec. aan de andere kant voor medium rare of langer naar wens. Schep op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.
  • Veeg de pan schoon en zet weer op hoog vuur. Bestrijk de bosuitjes en halve citroenen met olijfolie en bak ze 2 min. per kant tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.
  • Serveer de steaks met de uitjes en citroen. Geef de rest van de paddenstoelenboter erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en tekst: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
steak met paddenstoelenboter - delicious