nr.1 foodmagazine

Koreaanse bosuipannenkoek uit Amazing Asia VEGA

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij, vegetarisch
aantal 2 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | aziatisch, koreaans | lactosevrij, vegetarisch
Culinair schrijver en receptontwikkelaar Emma de Thouars reisde van hot naar her in Azië en verzamelde zo easy vega-recepten voor elk moment van de dag, waaronder dit recept voor Koreaanse bosuipannenkoek. Je vindt dit recept ook in haar boek Amazing Asia VEGA, de opvolger van haar eerste boek Amazing Asia.
Emma: 'Door het bruiswater en de baksoda wordt dit beslag heel luchtig, terwijl de buitenkant heel knapperig is. Dat komt door rijstbloem, vervang die nooit door iets anders!'
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • ei
  • 1 el doenjang*
  • 60 g rijstbloem
  • 60 g tarwebloem
  • ¼ tl baksoda
  • 200 ml bruiswater
  • 12 bosuien
  • ± 4 el neutrale olie

dipsaus

  • 1 klein teentje knoflook gepeld
  • 1 bosui
  • 3 el Koreaanse of lichte sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • 1 kleine snuf suiker

instructies

  • Meng in een kom het ei en de doenjang met een garde tot je een vrij homogeen mengsel hebt, een paar klontjes zijn niet zo erg. Doe de rijstbloem, tarwebloem, baksoda en het bruiswater bij het eimengsel en meng rustig door elkaar tot je net een beslag heb. Meng niet te lang, ook hier zijn een paar klontjes niet erg.
  • Zet het beslag in de koelkast terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt. Echt doen! Hoe kouder het beslag, hoe luchtiger én knapperiger de pannenkoek straks wordt. Hij mag zelfs eventjes in de vriezer, mocht je daar ruimte hebben.
  • Snijd de bosuien in stukken van 5 centimeter. Als het wit erg dik is, snijd het dan doormidden.
  • Rasp voor de dipsaus de knoflook en snijd het bosuigroen in dunne ringen, snijd het wit in stukken van 5 centimeter en gebruik die voor de pannenkoek. Meng in een kom de knoflook en het bosuigroen met de rest van de ingrediënten voor de saus en 1 el water.
  • Neem het beslag uit de koelkast of vriezer. Verhit ± 2 el neutrale olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 30 tot 60 sec. Zet het vuur iets lager en voeg de helft van het beslag toe. Doe dit rustig en verdeel het goed over de pan, anders ‘duw’ je alle bosui opzij en krijg je een groot bosui-loos stuk waar je het beslag stort.
  • Bak de pannenkoek 3-5 min. tot de onderkant knapperig en goudbruin is. Draai de pannenkoek om, dit doe je het beste met 2 spatels, maar als hij breekt is het ook niet het einde van de wereld. Bak de pannenkoek nog 3-5 min. aan de andere kant. Kijk uit dat het vuur niet te hoog staat, anders verbrandt de buitenkant voordat de binnenkant gaar is.
  • Neem de pannenkoek uit de pan en laat uitlekken op een bakrooster. Herhaal met de rest van de bosui en het beslag. Snijd de pannenkoeken in stukken en serveer met de dipsaus.
Voedingswaarde:
calorieën: 368kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 39g
auteur: Emma de Thouars
* Doenjang is Koreaanse gefermenteerde sojabonenpasta. Te koop bij de Oosterse supermarkt. Als je het niet kunt vinden, kun je het ook vervangen door een snuf zout.
Amazing Asia VEGA
Culinair schrijver en receptontwikkelaar Emma de Thouars reisde van hot naar haar in Azië en verzamelde zo easy vega-recepten voor elk moment van de dag.
Emma’s amazing Asia VEGA is de opvolger van haar eerste boek Amazing Asia. Ze heeft bij elk recept wel iets te vertellen en maakt dat je zin krijgt om meteen je keuken in te duiken.
Amazing Asia VEGA | Emma de Thouars | Uitgeverij Nijgh Cuisine | €29,99
Amazing Asia Vega Emma de Thouars
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Fotografie: SOPHIA VAN DEN HOEK STUDIO UNFOLDED