geroosterde aubergine met hoisingehakt

recepten met aubergine
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch, chinees | lactosevrij
Dit recept met geroosterde aubergine, gehakt en hoisinsaus is echt even Aziatisch genieten. Samen met de rijst zet je een heel gezond en voedzaam gerecht op tafel. Enjoy!
kooktijd30 minutes
oven25 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 g witte rijst
  • 1 chilipeper
  • 400 g gemengd gehakt
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 bosui
  • 2 el sesamolie
  • 2 sjalotten
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 6 el zonnebloemolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees van de aubergines kruislings 1 cm in. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op de bakplaat, besprenkel met 4 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de aubergines in de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Halveer de chilipeper, haal de zaadlijsten eruit en snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olie. Bak de sjalot met de chilipeper. Voeg het gehakt toe aan het sjalotmengsel en bak in 4 min. rul. Voeg de hoisin toe en bak nog 1-2 min. Snijd de bosui in ringetjes.
  • Leg de aubergines op een schaal of 4 borden. Verdeel het gehakt erover. Besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Serveer met de rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 753kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
recepten met aubergine
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI