nr.1 foodmagazine

Vega! 7x vegetarische gerechten onder de 30 minuten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze recepten bewijzen dat je prima zonder vlees kunt. En voor wie wil: ook prima de hele week! Wij geven je zeven makkelijke én superlekkere vega recepten om meteen mee aan de slag te gaan. 

Probeer ook eens deze vega broccoliniballetjes.

7x vegetarische gerechten onder de 30 minuten

  • gegratineerde pasta in tomaten-chipotlesaus met walnootpesto
  • Indiase linzen met spinazie en paneer
  • rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim
  • zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes
  • gegrilde pizza met courgette en geitenkaas
  • Thaise doperwten-kokossoep
  • spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoenpitten

gegratineerde pasta in tomaten-chipotlesaus met walnootpesto

De pastasaus en walnootpesto zijn op zichzelf al heel erg lekker, maar die paar minuutjes onder de grill maakt deze pasta écht verrukkelijk.

>> naar het recept

Indiase linzen met spinazie en paneer

Wij zijn gek op linzen en deze traditioneel Indiase dahl zit er vol mee. Pak een stuk flatbread en schep de dahl daarmee op. Superlekker!

>> naar het recept

rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim

Gnudi (spreek uit njoedie) vind je steeds vaker op de menukaart. Het zijn een soort gnocchi, maar dan gemaakt met ricotta in plaats van aardappel. In dit recept gebruiken wij kwark in plaats van ricotta, ook heel lekker!

>> naar het recept

zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!

>> naar het recept

gegrilde pizza met courgette en geitenkaas

Deze gegrilde pizza met courgette en geitenkaas is lekker knapperig. Met groenten als ‘vleesvervanger’ is deze pizza helemaal compleet! En no fuss, want deze pizza staat binnen 20 minuten op tafel.

>> naar het recept

Thaise doperwten-kokossoep

Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en – altijd fijn – supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.

>> naar het recept

spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoenpitten

Het zelfgemaakte kruim-pittenmengsel geeft dit gerecht een crunchy bite. Dat maakt de superromige gorgonzolasaus helemaal af! Een tip van Janneke: ‘Neem de zachtere variant, gorgonzola dolce, voor een mildere saus.’

Let wel op: hoewel de pasta geen vlees of vis bevat, is Gorgonzola officieel niet vegetarisch.

>> naar het recept

Spaghetti met artisjok
Spaghetti met artisjok