gnocchi met cavalo nero en pecorino

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gnocchi cavalo nero
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend, winter | italiaans | vegetarisch
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Voor het delicious. jubileumnummer selecteerden we een paar waanzinnige feestgerechten en een goede gnocchi mocht niet ontbreken. Deze maak je met het Italiaanse zusje van onze boerenkool, verfrissend venkelzaad en licht-zilte pecorino.
Oh, en natuurlijk helemaal in stijl van Janneke: binnen 30 minuten klaar. Kom maar door met zo’n bordje comfort food deluxe!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 600 g cavalo nero
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml droge witte wijn
  • 800 g verse gnocchi
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • pecorino, voor erbij
  • ook nodig: vijzel

instructies

  • Haal de harde nerven eruit en snijd de koolbladeren in 3 cm-repen. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
  • Verhit in een diepe koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Schep de kool erdoor en roerbak 2 min. Schenk de wijn erbij en smoor de kool gaar in 8-10 min.
  • Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout net gaar. Rasp of pers de laatste teen knoflook boven de steelpan met daarin de slagroom. Verwarm en laat inkoken tot de saus begint te binden. Stamp in de vijzel het venkelzaad met de chilivlokken fijn.
  • Giet de gnocchi af. Schep de gnocchi door de boerenkool. Schenk de knoflookroom erover en bestrooi met het venkelzaad en de chilivlokken. Serveer met geraspte pecorino.
Voedingswaarde:
calorieën: 634kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI. 
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Dit recept komt uit VEGA : 100 VEGETARISCHE RECEPTEN VOOR ELKE DAG Nijgh & van Ditmar, € 29,99 

JANNEKE: ‘In ons nieuwste boek Vega is groente het uitgangspunt, om iedereen die minder of geen vlees wil eten ideeën aan te dragen. Zodra vlees en vis worden geschrapt, vinden veel mensen koken een stuk moeilijker. Vaak is het een kwestie van je verwachtingen bijstellen. Bloemkool kan zelfs lekkerder zijn dan een rollade, maar vraagt een andere insteek, met wat extra aandacht geef je ook groente veel smaak en structuur. Wij laten graag zien dat lekker en bewust koken goed samen gaan.’ 

delicious. bestaat 15 jaar!

Dit recept vind je ook in ons extra feestelijke jubileum-nummer, want delicious. bestaat precies 15 jaar! Vier het met ons mee en bestel jouw editie – zolang de voorraad strekt: