ingrediënten
- 600 g cavalo nero
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 75 ml droge witte wijn
- 800 g verse gnocchi
- 200 ml houdbare slagroom
- 1 tl venkelzaad
- ½ tl chilivlokken
- pecorino, voor erbij
- ook nodig: vijzel
instructies
- Haal de harde nerven eruit en snijd de koolbladeren in 3 cm-repen. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
- Verhit in een diepe koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Schep de kool erdoor en roerbak 2 min. Schenk de wijn erbij en smoor de kool gaar in 8-10 min.
- Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout net gaar. Rasp of pers de laatste teen knoflook boven de steelpan met daarin de slagroom. Verwarm en laat inkoken tot de saus begint te binden. Stamp in de vijzel het venkelzaad met de chilivlokken fijn.
- Giet de gnocchi af. Schep de gnocchi door de boerenkool. Schenk de knoflookroom erover en bestrooi met het venkelzaad en de chilivlokken. Serveer met geraspte pecorino.
Dit recept komt uit VEGA : 100 VEGETARISCHE RECEPTEN VOOR ELKE DAG Nijgh & van Ditmar, € 29,99
JANNEKE: ‘In ons nieuwste boek Vega is groente het uitgangspunt, om iedereen die minder of geen vlees wil eten ideeën aan te dragen. Zodra vlees en vis worden geschrapt, vinden veel mensen koken een stuk moeilijker. Vaak is het een kwestie van je verwachtingen bijstellen. Bloemkool kan zelfs lekkerder zijn dan een rollade, maar vraagt een andere insteek, met wat extra aandacht geef je ook groente veel smaak en structuur. Wij laten graag zien dat lekker en bewust koken goed samen gaan.’
delicious. bestaat 15 jaar!
Dit recept vind je ook in ons extra feestelijke jubileum-nummer, want delicious. bestaat precies 15 jaar! Vier het met ons mee en bestel jouw editie – zolang de voorraad strekt: