nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing

aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Precies waar je zin in hebt als het kwik stijgt, deze parelcouscoussalade met heerlijke
Midden-Oosterse smaken en veel groenten. Heb je zo’n fijne Quooker-kraan in je keuken?
Dan ben je nog sneller klaar, want daar komt direct kokend water uit.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
voorbereiding20 minuten

ingrediënten

  • 250 g parelcouscous
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 bos groene asperges onderkantjes eraf
  • 150 g feta
  • blaadjes van 3 takjes munt fijngesneden + extra om te versieren
  • sap en rasp van ½ biocitroen
  • 2-3 tl harissa of meer of minder naar smaak
  • 1 bosje platte peterselie blaadjes fijngesneden + extra om te versieren
  • 200 g radijsjes in partjes
  • 1 kleine rode ui in dunne halve ringen
  • 100 g taggia-olijven ontpit

instructies

  • Doe de couscous met de komijn en wat zout in een pan. Giet er ruim kokend water bij. Kook in 12-15 min. gaar. Giet af en schep de olijfolie erdoor. Laat afkoelen.
  • Kook de asperges in een laagje kokend water met zout in 3-4 min. nét gaar. Spoel ze koud af, laat afkoelen en snijd ze in stukken.
  • Pureer de feta met de helft van de munt met de staafmixer glad. Meng het citroensap en de -rasp met de harissa, peterselie en de rest van de munt door de couscous. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schep ook de asperges, radijsjes en ui erdoor. Schep de munt-feta erop en verdeel de olijven en extra peterselie erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 512kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
Naast koud, warm en 100°C kokend water geeft de Quooker-kraan in combinatie met een CUBE nu ook gekoeld en bruisend water. Een Quooker is energiezuinig, duurzaam en bespaart tijd en ruimte op het aanrecht. Dankzij een goed doordacht bedieningssysteem is Quooker de meest veilige kokendwatervoorziening voor de keuken. Stel zelf heel gemakkelijk jouw ideale Quooker samen. Kies je kraan, gewenste finish en reservoir en ervaar zelf het gemak van Quooker in de keuken!
parelcouscous salade met asperge (1) - delicious
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Didier van der Heijden. Styling: Inge Pouw. Bereiding: Jankees Roggeveen
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

parelcouscous salade met asperge - delicious

Vijf extra receptideeën