pappardelle met portobello en parmezaan

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pappardelle met portobello-parmezaanragù
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter | internationaal, italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Wél feestkoken, maar niet te veel gedoe? Dan moet je bij Janneke zijn! Haar makkelijk te maken gerechten zijn altijd een succes: van zacht gepocheerde kalkoenfilet tot deze rijke pappardelle met portobello-parmezaanragù. Extra fijn: bij elk hoofdgerecht vind je een net zo lekker bijgerecht, duik daarvoor in het magazine.
Voorbereiden: bereid de ragù 2-3 dagen van tevoren helemaal en bewaar afgedekt in de koelkast. Check ook onze tip onderaan voor de vegan versie.
kooktijd25 minuten

ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel van ± 6 cm
  • 3 el olijfolie
  • 4 portobello’s
  • 140 g tomatenpuree (1 groot blik)
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml groentefond
  • 400 g pappardelle
  • 75 g Parmezaanse kaas*

instructies

  • Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in piepkleine blokjes van 1-2 mm.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook, bleek- selderij en wortel 3 min. Veeg intussen de portobello’s schoon en hak de helft van de paddenstoelen fijn. Snijd de rest in plakjes.
  • Voeg de fijngehakte portobello toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schenk de wijn erbij. Voeg ook de fond en plakjes portobello toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de ragù 10 min. Kook de papardelle in ruim kokend water met zout beetgaar. Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Giet de pasta af. Meng de helft van de geraspte kaas door de ragù. Schep de pappardelle erdoor en breng op smaak met peper.
  • Schep de pappardelle op 4 borden of een schaal. Bestrooi met versgemalen peper en de rest van de kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 559kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 85g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
pappardelle met portobello-parmezaanragù