glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
voorbereiding30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 250 g volkoren rode rijst
- 4 takjes dragon + extra voor erover
- 3 el rodewijnazijn
- 2 el gembersiroop
- ½ struik bleekselderij
- 400 g roodlof
- 150 g walnoten
- 1 appel bijv. jonagold
- 300 g gesneden rodekool koelvers
- 100 g granaatappelpitjes
voorraad
- 5 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
instructies
- Kook de rijst in 12-15 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de dragon fijn. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, extra vierge olijfolie, gembersiroop, mosterd en dragon.
- Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels en snijd in reepjes. Snijd ook het roodlof in reepjes. Rooster de noten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
- Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Meng de vinaigrette door de rijst en laat afkoelen tot lauwwarm. Was de appel en snijd ongeschild in blokjes.
- Schep de bleekselderij, rodekool, roodlof, appel, walnoten en granaatappelpitjes door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.
calorieën: 709kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
Je kunt een kwart rodekool ook op de mandoline flinterdun snijden, zo krijgt je flinters rodekool i.p.v. stukjes.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!