gnudi van spruitjes met salie-knof-chiliboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gnudi met spruitjes

vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | | | vegetarisch
Culinair redacteur Merijn Tol zag hoe spruitjes waanzinnig goed groeien in de vruchtbare grond van Goeree-Overflakkee en bekijkt ze nu met andere ogen. Ze nam een grote zak spruiten mee en stopte ze in zelfs in ultraverse groene gnudi. Conclusie? Nieuwe liefde voor spruitjes.
Gnudi betekent 'naakt' in het Italiaans. En dat is ook precies wat het is: een ravioli van ricotta, dus zónder pasta. Ofwel: een uitgeklede variant. Denk gnocchi, maar dan zonder aardappel.
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 260 g spruitjes
  • 1 ei
  • 180 g ricotta
  • 120 g bloem
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra
  • nootmuskaat
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el boter
  • handvol blaadjes verse salie
  • chilivlokken

instructies

  • Kook de spruitjes beetgaar in ±10 min. Halveer ze en pureer ze in een keukenmachine. Doe ze in een wijde kom, voeg het ei toe, de ricotta, bloem en parmezaan en breng op smaak met wat nootmuskaat en zout. Het moet nu een tamelijk samenhangend zacht ‘deeg’ zijn. Voeg wat extra bloem toe als het iets te plakkerig is.
  • Bebloem je werkblad, vorm dunne worstjes van 1½ cm Ø en snijd ze in gnocchi van ruim 1 cm. Breng een pan met gezouten ruim water aan de kook. Doe de gnocchi er in porties in en kook ze in 2-3 min. gaar. Schep ze eruit met een schuimspaan als ze aan de oppervlakte drijven. Herhaal met de rest van de gnudi.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de boter. Scheur de blaadjes salie. Voeg de knoflook, salie en chilivlokken toe aan de boter en laat de boter bruisen. Voeg ook wat zout toe. Als de knoflook licht goudbruin is haal je de pan van het vuur. Schenk de hete salieknoflookboter over de gnocchi. Rasp er nog wat parmezaan over en serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 372kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
Recept: Merijn Tol, Fotografie: Chantal Arnts, Styling: Laura Vijselaar
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gnudi met spruitjes