nr.1 foodmagazine

Thaise massaman curry met aardappel, bloemkool en ei

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | thais | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
We love curry! In alle soorten en varianten. Deze met aardappel, bloemkool en ei heeft lekker veel bite en vult goed. De curry is simpel en staat in 25 min. op tafel.
Maak er zelf platbrood bij om in de curry te dippen! Bekijk hier verschillende soorten platbrood.
voorbereiding25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 200 g pandanrijst
  • 70 g massaman currypasta
  • 2 iets kruimige aardappels schoongeboend
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 4 eieren
  • 200 aspergebroccoli
  • 3 takjes basilicum

voorraad

  • 2 uien
  • 4 el arachide-olie

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de uiringen 2 min. Schep er de currypasta door en bak nog 1 min. mee.
  • Snijd intussen de aardappels in blokjes van 1 cm. Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Schep de aardappel en bloemkool door de uiringen in de pan. Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Stoof de aardappel en bloemkool afgedekt in 10-12 min. gaar.
  • Kook intussen de eieren in 6-7 min. net gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie en bak hierin de aspergebroccoli in 6 min. knapperig gaar.
  • Pel de eieren en hak ze grof. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de curry met de asperge- broccoli erover en bestrooi met het ei en de basilicum.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!