zuurkoolschotel met rode wijn, appel, brie & tijm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zuurkoolschotel
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | kerst, najaar, winter | | glutenvrij, vegetarisch
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Voor het jubileumnummer van delicious. selecteerden we 8 feestgerechten én namen we een kijkje achter de schermen. Zo zie je hoe alles in huize Philippi wordt bedacht, getest, gekookt, gestyled én gefotografeerd.
Hieronder een kleine sneakpreview. Bestel voor de rest van de recepten het jubileumnummer of shop Studio Philippi's nieuwste boek VEGA!
voorbereiding30 minuten
kooktijd30 minuten

Kookgerei

  • ovenschaal 18×28 cm

ingrediënten

  • kilo kruimige aardappels
  • 500 g verse zuurkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 4-5 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree, 1 blikje
  • 150 ml rode wijn
  • 3 kleine handappels, bijv. elstar
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g brie

instructies

  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in water met zout gaar in ± 20 min.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.
  • 3 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de paprika en tijm 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schep de zuurkool erdoor en bak 2 min. Schenk de wijn erbij en laat de zuurkool 15 min. smoren.
  • 4 Snijd de kapjes van de appels. Schil de rest van de appel en snijd in blokjes. Kook de appelblokjes de laatste 5 min. mee met de aardappels. Giet de aardappels met de appel af en stamp tot smeuïge puree. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de zuurkool in de ovenschaal. Verdeel de aardappel-appelpuree erover. Druk de appelkapjes in de puree. Snijd de brie in plakjes en leg op de puree. Besprenkel met 1 el olijfolie. Bak de zuurkool in de oven in 30 min. goudbruin.
Voedingswaarde:
calorieën: 861kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 94g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!