De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

cacio e pepe – de originele mac ’n cheese

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
cacio e pepe

In het nieuwe nummer van delicious. delen we nog veel meer pastarecepten, zoals ravioli met prei & kool uit Trentino en tagliatelle met boerensaus uit Calabrië. Haal Italië in huis!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

cacio e pepe

lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Met maar vijf ingrediënten is cacio e pepe – letterlijk kaas en peper – het toonbeeld van Italiaanse eenvoud. En daarom moet elk ingrediënt perfect zijn. Versgemalen zwarte peper uit India, kazen van de traiteur, de allerlekkerste olijfolie en uiteraard goede spaghetti, pici of bucatini. Ken je klassiekers!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 60 ml olijfolie (4 el)
  • 2 tl versgemalen zwarte peper + extra
  • 350 g pecorino romano, fijn geraspt
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt

instructies

  • Breng een grote steelpan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem 1 min. korter dan aangegeven op het pak. Giet af, maar vang 500 ml kookwater op.
  • Verhit een grote pan op matig vuur, voeg de olie toe en laat die in 1 min. heet worden. Voeg de peper toe en roer 15 sec. tot het aroma vrijkomt. Voeg de helft van het opgevangen kookwater toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de pasta toe en schep 1-2 min. om in het kookwater.
  • Voeg driekwart van de pecorino en Parmezaanse kaas toe. Schep de pasta 2-3 min. om tot de kaas smelt en de pasta goed bedekt is met de saus. Voeg de rest van het opgevangen kookwater lepel voor lepel toe tot je een romige saus krijgt. Schep de pasta in kommen. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en maal er nog wat peper over.
Voedingswaarde:
calorieën: 798kcal
|
eiwit: 41g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
RECEPTEN: SAM & ELLIE STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch iets anders dan cacio e pepe? Bekijk deze 4x makkelijke spaghetti recepten.

cacio e pepe
RECEPT: ELLIE & SAM STUDD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS