13x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor iedereen hebben we wel wat lasagne recepten! Laagjes pasta, tomatensaus en heerlijke groenten doen het goed bij volwassenen én kinderen. Je maakt het pastagerecht heel eenvoudig vegetarisch en je kunt een supersnelle variant maken, of je uitleven met zelfgemaakte pasta en bechamelsaus.

Het geheim van de perfecte lasagne volgens ons? Gebruik als het even kan verse pastabladen. Vet een overschaal goed in en begin je altijd met een laagje tomatensaus of bechamelsaus. Het is belangrijk om de pastabladen niet droog te laten vallen, dan worden ze te hard. Dit is vaak het geval in de hoekjes van je ovenschaal. Schep er in dat geval nog wat saus op.

En verder komt het vooral aan op de verhoudingen. Mocht je bechamelsaus gebruiken, let er dan op dat je lasagne niet verdrinkt in de saus. Je wilt gaan voor de perfecte romigheid! Groenten snijdt je het beste in kleine blokjes, zodat je in iedere hap alle lekkere smaken terug proeft. Nog wat parmezaanse kaas erover en je kunt genieten!

Gek op Italiaans? In het januari-nummer van delicious. vind je onze pastasaus-productie, vol heerlijke recepten.

Hoe lang moet lasagne in de oven?

Bak lasagne ongeveer ± 45 min. op 180C. Mocht de bovenkant te donker worden, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Komt je gerecht net uit de oven, laat hem dan nog even rusten voor je ‘m aansnijdt! Dan is hij de volgende dag nóg lekkerder en hoeft niemand zicht te verbranden.

Lasagne opwarmen

Als je lasagne goed is afgekoeld en afgedekt, kun je hem nog een dag of drie of vier in de koelkast bewaren.

Wat we al zeiden: lasagne is een dag later vaak nog lekkerder. Het beste kun je de ovenschaal ongeveer 30 minuten op 160 graden opwarmen in een voorverwarmde oven. Wil je de bovenkant niet nóg krokanter hebben, dek de hem dan af met aluminiumfolie.

Leer alles over Italiaanse pasta van Roberta Pagnier

Wil je leren hoe je zelf pastabladen from scratch maakt? En wie kan dit beter doen dan Roberta Pagnier? De kok met Italiaanse roots weet alles over deze keuken. In de delicious.basiscursus pasta laat ze je zien hoe je het basisdeeg maakt en hoe je allerlei soorten pastavormen maakt, van trofie en farfalle tot pappardelle en ravioli.

De online cursus zit vol praktische instructievideo’s van Roberta en volg je online vanuit je eigen keuken voor maar 29,99. Leer er hier meer over!

vegetarische lasagne recepten (snel)

supereasy lasagne met frisse avocado
In de geest van Jamie Oliver kookt Janneke 5 family favourites die ieder kind lekker vindt. Dus Poppy, Petal en de rest van Jamie’s kroost: houd je bord maar klaar!
Janneke: 'De frisse topping van gemarineerde avocado geeft deze makkelijk te maken vega lasagne net iets extra's'
naar recept
Supereasy lasagne met vega gehakt en frisse avocado
open lasagne met prei en mozzarella
Minta & Mae starten 2022 met deze vegetarische open lasagne met prei en pecorino. Moeder en dochter koken iedere maand met seizoensgroenten en in de winterperiode is dat prei. Een gezonde maaltijd en lekker voor het hele gezin. Eetsmakelijk!
Tip: gek op mozzarella? Voeg dan wat extra verse buffelmozzarella of burrata toe. Lekker in combinatie met pecorino of in plaats van.
Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
naar recept
open lasagne met prei en mozzarella
bloemkoollasagne met spinazie, stilton en gebakken salie
Deze keer bindt Janneke Philippi haar schort voor om voor Yvette van Boven te koken. Voor de gerechten gebruikt ze Yvettes lievelingsingrediënten en -combinaties. Maar op z’n Jannekes geeft ze er natuurlijk wel een heel eigen draai aan.
'Bloemkool was Yvettes lievelings-kindergroente, maar de mijne absoluut niet. Maar nu, en zeker in deze lasagne met spinazie en pittige kaas kan ik er geen genoeg van krijgen.'
naar recept
krokante lasagne met gorgonzola
We laten ons deze keer inspireren door de Noord-Italiaanse keuken en geven er een snelle, easy draai aan. In Noord-Italië kan het ‘s winters behoorlijk koud en guur zijn. Italianen maken daarom heerlijke gerechten die iedereen verwarmen.


Vega lasagne met prei, ricotta & walnoten: óók Italiaans en óók verrukkelijk!

naar recept
lasagne met brood en gorgonzola
prei-ricottalasagne met walnoten
Geniet van heerlijk verwarmend en geurig comfort food, heel makkelijk en snel te maken. Ook voor niet-vegetariërs is deze lasagne met prei, ricotta en walnoten uit Familietijd een must! 
naar recept
prei-ricottalasagne

Groente lasagne zonder pasta

pompoen-courgettelasagne
Soms hebben we spontaan zin in een lasagne! Deze variant op de traditionele vul je met pompoen die bestreken is met ricotta en courgetteschijfjes met honing.
naar recept
groentelasagne met uienchutney
Deze groentelasagne vindt iedereen heerlijk. Ook fervente vleeseters zullen smullen van deze lasagne met meiknolletjes, pompoen en cavalo nero. Zo'n lasagne misstaat zelfs niet als hoofdgerecht tijdens een kerstdiner vol comfortfood.
naar recept
groentelasagne

Snelle lasagne recepten met vlees

no-cook lasagne
Voor deze no-cook lasagne heb je maar 1 pan nodig. Lekker makkelijk! Receptenschrijver Janneke Philippi bedacht het recept:  ‘Dit is mijn ideale lasagne, ontstaan op een luie zondagmiddag. Zonder gebruik van potten en pannen schuif je ‘m in nog geen kwartier tijd in de oven. Hoe fijn is dat? De parmaham zorgt voor een hartige smaak, de tomaatjes geven wat zoets en de drie kazen maken de lasagne superromig. Een familiefavoriet! 
naar recept
No-cook lasagne-delicious

Uitgebreide, culinaire exemplaren

Lasagne à la Jamie Oliver: met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen
Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel.
Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.
naar recept
Jaimy Oliver's Lasagne - delicious
Lasagne uit Lekker Fred in het land
Iedereen heeft wel eens lasagne gemaakt, maar Freddy's lasagne is van een heel ander soort: 'Dit is zo’n gerecht waarmee je, als je ’t goed doet, een hele dag kan vullen. Want als je dan toch de bechamel zelf gaat maken, kan je net zo goed meteen de tomatensaus zelf maken. En dan ook de pasta. Gedoe is ’t. Heel veel gedoe. In de keuken noemen we zoiets ‘liefde’. En die proef je terug.'
Winactie: maak hier kans op een exemplaar van Lekker Fred in het land.
naar recept
Lasagne Fred van het Land - delicious
pompoenlasagne met saucijzen & salie
Pak vanavond uit met deze heerlijke lasagne vol smaak. De saucijzen, gemaakt van gekruid gehakt, zorgen voor extra diepte in het gerecht. Je maakt je eigen bechamelsaus wat deze Italiaanse topper pas écht lekker maakt. En vergeet de salie niet! Mmm…
Bekijk dit lijstje met 5x verrukelijke lasagne recepten voor nog meer inspiratie.
naar recept
pompoenlasagne - delicious
mac ’n cheese lasagne
Altijd lekker, een flink bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat dacht je van een echt goede mac ’n cheese, maar dan nog iets luxer zoals een lasagne?
Schaamteloos afgekeken van de Amerikanen – en dan gewoon een beetje beter gemaakt. Zo doen we dat. En jij dus ook.
Zin in een mac ’n cheese met meer groenten? Maak deze heerlijke versie van Janneke met broccoli en amandel!
naar recept
mac n cheese lasagne

Lasagne zonder oven

lasagne met pancetta zonder oven
Pasta blijft een lekkere basis voor groenten, sauzen en ovengerechten. Om pastasaus te binden gebruik je wat kookvocht, dat werkt fantastisch! Tip: Je kunt, als je snel werkt of met wat hulp, ook voor iedereen een eigen stapeltje maken in een diep bord, zoals hier op de foto.
naar recept
lasagne zonder oven | delicious

Lees ook: 27x perfecte pastasaus met een twist

lasagne met brood en gorgonzola