Het is een van de makkelijkste manieren om elke dag iets gezonds op tafel te zetten: de natuur volgen en koken met seizoensgroenten! Want je kan de chicste technieken onder de knie hebben, pronken met koperen pannen, een gerecht staat of valt met de kwaliteit van de ingrediënten.
Met net geoogste asperges, bosbieten uit de koude grond en knetterverse rabarberstengels wordt het deze maand een makkie om lekker te koken. Neem de Hollandse bosuitjes mee de grens over en bak knisperende Koreaanse pannenkoeken voor het hele gezin. Met rucola uit eigen land (of moestuin!) smaakt de Italiaanse pasta nóg lekkerder. En verse bietjes stelen deze maand de show in een gepaneerd jasje.
Scroll door deze lijst zodat je in mei precies weet welke gerechten nú op hun lekkerst zijn.
Dit maak je met seizoensgroenten in mei
Asperges
Andijvie
Bosbiet
Verse knoflook
Komkommer
Bosui
Paksoi
Peultjes
Nog een lekkere salade met peultjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rucola & sla
Je kunt speltspaghetti kant-en-klaar kopen, maar als je spelt zelf kookt, kun je er ook een salade van maken. Dus nog zo’n lekker recept op z’n Italiaans, met tomaatjes, mozzarella en basilicum. Gewoon een keer proberen!
Snijbiet
Spinazie
Savooiekool
Liever geen vissoep? Probeer dan eens deze tomatensoep met paprika en knoflookciabatta. Geheid dat deze op je vaste repertoire eindigt!
Doperwten
Wortelen
Waterkers
Koolrabi
Ook erg de moeite waard: geroosterde bloemkoolsalade met tahinidressing