nr.1 foodmagazine

noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | lactosevrij, vegetarisch
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 50 g pinda’s
  • 270 g udon noedels
  • 500 g andijvie grofgesneden
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 4 eieren zachtgekookt

saus

  • ½ teen knoflook
  • 4 el tahin
  • 2 el sojasaus
  • 1 ½ el balsamicoazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • ½ tl szechuanpeper fijngemalen

instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s in ca. 2 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier en hak daarna grof.
  • Rasp voor de saus de knoflook boven een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde saus. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een koekenpan met dikke bodem de zonnebloemolie. Voeg de andijvie in delen toe tot deze slinkt. Dit duurt ca. 6-8 min.
  • Verdeel eerst de saus over vier kommen, doe dan de noedels, andijvie en tot slot de lente-ui en pinda’s erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 535kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 61g
auteur: Minta & Mae
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Receptuur: Minta Nicolaï | Fotografie Sophia van den hoek | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Jessica Lek