Als je denkt, ‘pfoe, beetje zonde om soep te maken van die dure witte asperges’, dan hebben we goed nieuws: ook met de aspergeschillen en -kontjes maak je een gelaagde bouillon die niks te kort doet aan je aspergesoep.
Vriendelijk voor de portemonnee, het milieu (je gooit niks weg!) en het smaakt ook nog eens op en top naar lente.
Een klassieke aspergesoep verveelt nooit, hoewel deze variaties net zo lekker zijn. Elk seizoen kijken we weer uit naar de eerste kommen vol. De bereiding volgt een Frans stappenplan. Je trekt een bouillon van de schillen en uiteinden van de witte asperges die je vervolgens bindt met een roux, veloutésaus (op basis van eidooier) óf room.
We delen vier verschillende soeprecepten met je. Een snelle variant van Janneke met een extra romig mondgevoel dankzij de aardappels. De Hollandse garnalen maken de soep een beetje zilt, maar je kunt hem uiteraard ook vegetarisch serveren. Als je echt zin hebt in een uitdaging, ga dan voor de koude aspergesoep van chef Tim van der Molen van restaurant Coulisse in Amsterdam.
4x aspergesoep
Nog meer lekkers met asperges: 13x witte asperge recepten