4x aspergesoep van witte én groene asperges

Als je denkt, ‘pfoe, beetje zonde om soep te maken van die dure witte asperges’, dan hebben we goed nieuws: ook met de aspergeschillen en -kontjes maak je een gelaagde bouillon die niks te kort doet aan je aspergesoep.

Vriendelijk voor de portemonnee, het milieu (je gooit niks weg!) en het smaakt ook nog eens op en top naar lente.

Een klassieke aspergesoep verveelt nooit, hoewel deze variaties net zo lekker zijn. Elk seizoen kijken we weer uit naar de eerste kommen vol. De bereiding volgt een Frans stappenplan. Je trekt een bouillon van de schillen en uiteinden van de witte asperges die je vervolgens bindt met een roux, veloutésaus (op basis van eidooier) óf room.

We delen vier verschillende soeprecepten met je. Een snelle variant van Janneke met een extra romig mondgevoel dankzij de aardappels. De Hollandse garnalen maken de soep een beetje zilt, maar je kunt hem uiteraard ook vegetarisch serveren. Als je echt zin hebt in een uitdaging, ga dan voor de koude aspergesoep van chef Tim van der Molen van restaurant Coulisse in Amsterdam.

4x aspergesoep

aspergesoep met aardappel en Hollandse garnalen
Behalve als maaltijd kun je deze aspergesoep ook als een chic voorgerecht serveren. De hoeveelheid is dan genoeg voor 6-8 personen. Ook lekker met vlokken warmgerookte zalm.
naar recept
aspergesoep met aardappel en hollandse garnalen
groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood
Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.
naar recept
groene aspergesoep
heldere brodo met groene asperges en ravioli van snoekbaars
In delicious.juni trekt Mister Kitchen het IJ op om Hollandse zee- en snoekbaars te vangen. Om er daarna, geheel volgens het thema van dit nummer, Italiaans mee te koken. In deze heldere brodo dobberen zelfgemaakte ravioli die je vult met snoekbaars, aardappel, citroen, basilicum en pecorino.
naar recept
gekoelde aspergesoep met kelpolie en gepekelde eidooier
Chef Tim van der Molen van restaurant Coulisse: ‘Onze keuken draait om het product met de juiste rijpheid, in het perfecte seizoen gegroeid in de juiste grond. En dat brengen we dan het liefst zo natuurlijk mogelijk over naar de tafel. Met soms wel een ingewikkelde bereidingswijze. Maar nog altijd: op tafel moet het in smaak en vorm heel herkenbaar zijn.'
Met dit toprecept voor aspergesoep zet je ook thuis de coole Coulisse-sfeer neer. Bekijk onderstaande tips om net zulke mooie bordjes te maken.
naar recept
aspergesoep van coulisse

Nog meer lekkers met asperges: 13x witte asperge recepten

aspergesoep met aardappel en hollandse garnalen
STUDIO PHILIPPI