bietengnocchi met mini-burrata en sinaasappelolie

Bietengnocchi met mini-burrata en sinaasappelolie

Een vegetarisch hoofdgerecht wat indruk maakt met z’n smaak én voorkomen? Met deze bietengnocchi met mini-burrata en sinaasappelolie zit je goed. En bij een recept van Janneke weet je altijd: het is simpel, snel en heel erg goed.

Ga je voor een compleet Italiaans menu? 9x een Italiaanse voorgerecht om je diner goed mee te beginnen

Bietengnocchi met mini-burrata en sinaasappelolie

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans | vegetarisch
Een handige tip: maak de gnocchi alvast wanneer je tijd hebt en vries ze in één laag op bakpapier in. Zodra de gnocchi bevroren zijn, bewaar je ze samen in een diepvrieszakje of -bakje. Doe ze dan voor serveren bevroren en al in ruim kokend water om weer op te warmen en kook 1½ -2 min. Dus laat ze niet eerst ontdooien.
kooktijd1 hour

ingrediënten

  • 200 g rauwe rode bieten, 1-2 stuks
  • 200 g kruimige aardappel, 1-2 stuks
  • 250-275 g bloem
  • 2 tl komijnzaad, grof gevijzeld
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 4 burratine à 50 g, uitgelekt en op kamertemperatuur (of verdeel 1-2 grote burrata’s in stukken)
  • 2 el shiso purple cress
  • 1 eidooier
  • 8-10 el extra vierge olijfolie

instructies

  • Kook de biet en aardappel in de schil in ruim water gaar in 40 min. Neem de aardappel na 25-30 min. uit het water, als hij gaar is. Laat ze 10 min. afkoelen en pel.
  • Snijd de biet in stukken en pureer met de staafmixer. Pureer de aardappel met een pureeknijper of rasp grof.
  • Meng de biet en aardappel met de eidooier, 250 g bloem en wat zout tot stevig deeg dat nauwelijks nog plakt. Voeg evt. wat extra bloem toe.
  • Rol van het deeg strengen van 1 cm Ø. Snijd ze in 2 cm-stukjes. Druk de gnocchi met je duim tegen een vork zodat je aan een kant ribbels krijgt. Bestuif tijdens het uitrollen en gnocchi maken het werkvlak en deeg regelmatig met bloem. Leg de gnocchi in één enkele laag op een dun met bloem bestrooide schaal of snijplank.
  • Breng ruim water met een flinke lepel zout aan de kook. Kook de gnocchi, evt. in porties. Kook ze als ze komen bovendrijven nog ± 1 min. door. Verwarm de olijfolie zachtjes met de sinaasappelrasp.
  • Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water. Laat goed uitlekken. Verdeel ze over 4 (voorverwarmde) borden. Leg de burratine tussen de gnocchi en maak af met komijnzaad, sinaasappelolie en cress. Bestrooi evt. nog met wat fleur de sel.
Voedingswaarde:
calorieën: 640kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
RECEPT, PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bietengnocchi met mini-burrata en sinaasappelolie