vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
europees |
vegetarisch
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
kooktijd15 minutes minutes
oven20 minutes minutes
totale tijd35 minutes minutes
ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg, uit de koeling
- 500 g gekookte bietjes
- 100 g shropshire blue (of stilton)
- 25 g rucola
- 4 el Griekse yoghurt
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het deeg in vier gelijke stukken of laat heel als je een grote taart wilt maken.
- Snijd de bietjes in 1 cm-partjes.
- Verkruimel de blauwe kaas. Leg de bietjes met de kaas in het midden van de deegplakjes. Vouw het deeg losjes om de vulling en druk licht aan.
- Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en maak af met rucola en Griekse yoghurt.
calorieën: 422kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 30g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bietjes over? Bekijk ook: 16x rode bieten recepten voor roosteren, poffen en meer