waterkerssoep met citroengras en gepocheerd ei

waterkerssoep
aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Verfrissend, romig en op smaak gebracht met onze favoriete Aziatische specerijen. Serveer deze soep als maaltijd met een gepocheerd ei, en een rijstpannenkoek on the side, of als een lichte lunch.
feit of fabel? Tomaten mag je niet in de koelkast bewaren
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 3 el kokosolie
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 15 g verse gemberwortel ± 3 cm, geraspt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 groene chilipeper
  • worteltjes van 1 bosje koriander, gewassen en fijngesneden (Aziatische supermarkt)
  • rasp en sap van 1 biolimoen
  • 15 g verse kurkumawortel, ± 1,5 cm, geraspt
  • 1 l kokosroom
  • 5 el vissaus
  • 2 tl geraspte palmsuiker
  • 1 stengel citroengras sereh, gekneusd en in stukken
  • 1 bosje waterkers, gewassen en zonder de dikke steeltjes
  • gepocheerde eieren, voor erbij*

instructies

  • Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, gemberwortel, knoflook, chili- peper, korianderworteltjes, de limoenrasp en de kurkuma toe en schep ze 4-5 min. om tot de sjalotten glazig zijn. Voeg de kokosroom, 500 ml water, de vissaus, palmsuiker en het citroengras toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de soep met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
  • Neem de pan van het vuur en laat de soep nog 10 min. rusten. Haal de stukken citroengras eruit en pureer de soep (eventueel in 2 porties) in de blender of met de staafmixer. Voeg tweederde van de waterkers toe en pureer glad. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de gepocheerde eieren en de rest van de waterkers. Maal er nog wat zwarte peper over. Op deliciousmagazine.nl/ eipocheren laten we je zien hoe je easy eieren pocheert.
Voedingswaarde:
calorieën: 783kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 72g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
VEGA/VEGAN Garneer de soep met knapperig gebakken tofoe i.p.v. gepocheerde eieren. Vervang de vissaus door sojasaus.
RECEPTEN: SHANNON BENNETT | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
waterkerssoep
RECEPTEN: SHANNON BENNETT | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.