Als je raapstelen ziet, weet je dat het voorjaar is begonnen! Nu deze oer-Hollandse voorjaarsgroente aan een glorieuze comeback bezig is, krijgen we alleen maar meer zin in raapstelen recepten: salades, frittatas en frisse lentegerechten met raapstelen!
Raapstelen, ook wel ‘keeltjes’ of ‘bladmoes’ genoemd, zijn een echt Hollandse lentegroente. De steeltjes zijn lekker knapperig en hebben een frisse, licht-pittige smaak.
Van wanneer tot wanneer loopt het raapstelen seizoen?
Raapstelen zijn het jonge loof van meiknolletjes en worden zowel in de glastuinbouw als in de volle grond verbouwd worden. Omdat het dicht bij elkaar groeit, ontwikkelt de plant geen knollen, maar wel veel groen blad.
Meestal kunnen ze vanaf begin februari geoogst worden. Nu is de tijd om raapstelen in huis te halen. Zodra de zomer begint, is het raapstelenseizoen alweer voorbij.
Zijn raapstelen gezond?
De stelen zijn rijk aan vitaminen en bouwstoffen. Zo bevatten ze onder andere veel vitamine B en vitamine C. Daarnaast zitten ze bomvol ijzers die extra goed worden opgenomen in combinatie met de vitamine C. Wanneer je een ijzertekort hebt kun je dus volop genieten van deze raapstelen recepten: raapstelensalade, raapstelenfrittata of spaghetti met raapstelen!
Raapstelen stomen
Wist je dat je raapstelen ook heel goed kunt stomen? Dan blijven de smaak en de voedingsstoffen nog beter behouden. Een recept voor gestoomde raapstelen en gravlax vind je hier!
Raapstelen recepten
Wij selecteerde een aantal raapsteel-recepten uit het delicious.archief, die je met veel plezier doen uitkijken naar de lente!
Lente ideeën
Meer ideeën voor de lente, naast deze raapstelen recepten? Inspiratie genoeg in het aprilnummer van delicious. Van de lekkerste gevulde pasta’s tot toetjes met romige custard en van de lekkerste ei-gerechten tot noedels in soep, salade of omelet. Veel kookplezier & eet smakelijk!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."