zoetzure watermeloen met radijsjes & flatbread

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zoetzure watermeloen radijs
vegetarisch
aantal | bijgerecht, lunch, lunchgerecht | feestelijk, weekend, zomers | | vegetarisch
Fruitsalades zijn onze oude-nieuwe liefdes! Met eigentijdse smaakmakers en moderne twists blazen we ze nieuw leven in. Perfect voor dagen waarop het te heet is om warm te eten, maar ook te gek als verkoelend element bij een heerlijk hete BBQ-sessie.
Deze watermeloensalade met frisse radijsjes, romige avocado en knapperig flatbread heeft het allemaal.
voorbereiding20 minuten
kooktijd20 minuten
marineren10 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 2 Libanese flatbreads
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1⁄2 tl sumak*
  • 1 tl dukkah + extra voor erover
  • zeezoutvlokken
  • 2 snackkomkommers in schijfjes
  • 3 groene tomaten in schijfjes
  • 6 gemengde radijsjes in dunne schijfjes
  • 100 g feta verbrokkeld
  • 1 bosje koriander blaadjes fijngesneden

zoetzure watermeloen

  • 1 kg watermeloen geschild, in 3 cm-stukken
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml appelciderazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl zwarte peperkorrels
  • 6 kardemompeulen
  • 4 dunne reepjes biosinaasappelschil
  • 1/2 habaneropeper of madame jeanette

avocadocrème

  • 140 g Griekse yoghurt
  • 1/2 avocado in blokjes
  • 1 bosje koriander blaadjes geplukt
  • 1 el extra vergine olijfolie

instructies

  • Doe de watermeloen in een kom.
 Doe alle overige ingrediënten voor de zoetzure watermeloen in een kleine steelpan. Verwarm ze onder af en toe roeren 5-6 min. tot de suiker is opgelost. Laat het azijnmengsel volledig afkoelen. Schenk over de meloen. Zet 20 min. 
in de koelkast en laat licht intrekken.
  • Giet af; het azijnmengsel heb je niet meer nodig. Zet de watermeloen tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Leg de flatbreads op een grote bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met sumak, dukkah, zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Bak ze 7-8 min. bruin en knapperig. Laat afkoelen en breek in stukken.
  • Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in een mengbeker en pureer ze met een staafmixer tot een gladde dressing.
  • Spreid vlak voor serveren de avocadocrème uit over een schaal. Verdeel de komkommer, tomaten, radijsjes en watermeloen erover. Bestrooi met zeezoutvlokken, versgemalen zwarte peper en nog wat dukkah. Verdeel de feta en koriander erover. Serveer direct met het knapperige flatbread.
Voedingswaarde:
calorieën: 265kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
*Sumak is poeder van de zuurbes,
te koop in de ruim gesorteerde super- markt en winkels met Midden-Oosterse producten. Vervang evt. door wat citroenrasp.
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKENS. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
zoetzure watermeloen radijs