De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

orzo salade met romanesco en radijsbladpesto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
orzosalade-pesto-delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Orzo of riso is een pasta die op rijstkorreltjes lijkt. Orzo betekent in het Italiaans gerst, riso is rijst. Deze pasta soort leent zich ideaal voor risotto! Wij serveren hem met romanesco en huisgemaakte pesto van radijs.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 250 g orzo of riso*
  • 300 g romanescoroosjes
  • 1 bos radijsjes schoongemaakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el parmezaanse kaas
  • 1 rode ui klein, in halve ringen
  • 50 g zwarte olijven in ringetjes
  • 175 g geitenkaas in stukjes
  • 2 el oreganoblaadjes vers

instructies

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook intussen de romanescoroosjes in 5-6 min. beetgaar.
  • Snijd het radijsblad van de bos radijsjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  • Pureer voor de pesto het radijsblad met de knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  • Giet de orzo en de romanescoroosjes af. Spoel ze onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
  • Schep de pesto door de orzo. Schep de romanesco, ui, olijven en geitenkaas erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de oreganoblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Een kleine pastasoort. Te koop bij mediterrane winkels, in de ruim gesorteerde supermarkten of online.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: orzo! 4 recepten omdat er (bijna) geen beter comfort food is

orzosalade-pesto-delicious