Recepten met noedels koken we ten minste één keer per week. En nog veel vaker als we pasta meerekenen. Alleen als we die ook meenemen in deze lijst, dan ben je morgen nog aan het scrollen. Dik, dun, van boekweit of rijst: ze mogen in onze soepen, curry en nog veel meer.
Less is more is een mooie uitspraak, vooral in de keuken zijn het woorden om naar te leven. Kom je uit werk dan heb je zelden fut om nog te zwoegen op het avondeten. En waarom zou je? Waarschijnlijk staan er geen vrienden op de stoep op dinsdag en doe je ook niet mee aan een wedstrijd ‘Heel Holland kookt het meest uitgebreide gerecht op een doordeweekse dag’.
Daarom zijn we zo enthousiast over deze recepten met noedels. Veel hebben de potentie om klassiekers te worden, recepten die je nog keer op keer gaat koken. Uit je hoofd zelfs!
Want recepten met noedels zijn meester in het minder-is-meer concept. Met een basis van sojasaus, gember en knoflook kom je al heel ver. Noedels kun je echt zo eenvoudig of gecompliceerd maken als je zelf wil.
We geven je recepten met noedels in geurige bouillon en dashi, en laten je proeven van een omelet met crispy noedels, gewokte garnalen en nootachtige soba. Wat eet jij deze week?
Psst… In ons huidige nummer vind je nog meer heerlijke noedelrecepten!