udonnoedels met miso-gehakt

udonnoedels met miso-gehakt
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | japans | lactosevrij
De Japanse keuken ken je vast van kunstig gemaakte sushi en superverfijnde gerechten. Maar thuis eten Japanners, net als wij, graag snel en simpel. We delen een van onze favoriete klassiekers: udonnoedels met gehakt.
Kook de udonnoedels beetgaar en bak de spiegeleieren kort, zodat de dooiers een beetje vloeibaar blijven, en roer de dooiers door het gehakt.
In Rotterdam? Ga zeker langs deze Japanse deli
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 450 g udonnoedels
  • 1 el chili-olie
  • 3 ½ el zonnebloemolie
  • 600 g varkensgehakt
  • 4 bosuitjes, witte gedeelte fijngesneden en het groen in schuine ringetjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 5 el 100 g donkere misopasta
  • 5 el 65 g kimchi, kleingesneden + extra voor erbij
  • 4 eieren

instructies

  • Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 250 ml van het kookwater op. Doe de noedels terug in de pan en schep ze om met het opgevangen kookwater en de chili-olie. Houd afgedekt warm.
  • Verhit intussen 3 el van de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin het gehakt rul in ± 7 min. Voeg het witte deel van de bosuitjes en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de misopasta, 180 ml water en de kimchi toe. Schep om en laat in ± 4 min. inkoken tot een saus. Bak intussen de spiegeleieren in de rest van de olie in een paar minuten tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog vloeibaar is.
  • Schep de noedels in kommen. Schep vlak voor serveren het gehaktmengsel erover, leg op elke portie een spiegelei en bestrooi met de rest van de bosui.
Voedingswaarde:
calorieën: 898kcal
|
eiwit: 51g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 94g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
udonnoedels met miso-gehakt
RECEPTEN, BEREIDING: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS