nr.1 foodmagazine

miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht, soep | doordeweeks, weekend | aziatisch | lactosevrij
Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is populairder dan ooit. Normaliter wordt voor de basis een bouillon gebruikt die uren is getrokken, maar heb je niet zoveel tijd? Ga dan voor deze snelle(re) miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles.
kooktijd45 minuten
wachten30 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • Saitaku shiro miso pasta
  • 1 l kippenbouillon
  • 250 g kipgehakt
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el sesamolie
  • 200 g sugarsnaps zonder puntjes
  • 1 blikje bamboescheuten afgegoten
  • 2 watermeloenradijzen in flinterdunne plakjes
  • 100 g geroosterde pinda’s gehakt

zelfgemaakte noedels

  • 250 g bloem + extra
  • 2 tl baking soda
  • 130 ml lauw-warm water

instructies

  • Verwarm de oven voor op 120°C. Bedek een ovenschaal met bakpapier en doe de baking soda in de ovenschaal. Bak de baking soda 1 uur in de oven. De gebakken baking soda zorgt voor elastische noedels. Los de baking soda op in het lauw-warme water.
  • Meng in een kom de bloem met het water en kneed het deeg met je handen. Als het deeg te droog is, maak dan even je handen nat en kneed door. Als het deeg te nat is, voeg dan een beetje bloem toe. Je kan ook een deegroller gebruiken voor het kneden, vouw het deeg steeds dubbel en rol weer opnieuw uit.
  • Rol het deeg uit tot een grote dunne lap en bestrooi met bloem. Vouw het deeg 3 keer dubbel en bestrooi steeds met bloem. Nu kun je er noedels van snijden. Gebruik hiervoor evt. een liniaal en snijd heel dunnen repen van de noedels*. Schud ze los en maak er hoopjes van.
  • Verwarm 2 el olie in een koekenpan. Bak hierin het kipgehakt rul en voeg de chilipeper, knoflook en sesamolie toe. Bak het gehakt krokant.
  • Zet een pan op het vuur met een laagje water, zet de stoominzet in de pan en stoom de sugarsnaps in 5 min. beetgaar.
  • Zet een pan met water aan de kook en kook de noedels in 2-3 min. gaar.
  • Schep 1 el shiro miso pasta op de bodem van de kommen. Verdeel de noedels, het krokante gehakt, de sugarsnaps, bamboescheuten en plakjes watermeloenradijs over de kommen. Giet de bouillon in de kommen en garneer met de krokante pinda’s.
  • * Het snijden van de noedels kun je ook met pastamachine doen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR

Snelle ramen maken

Dan nog even wat recht zetten: ramen is de naam van een Japans noedelgerecht en niet de noedels zelf. En dat gerecht is helemaal de bom. Overal schieten ramen-restaurants als paddenstoelen uit de grond.
Hoofdrolspeler van ramen is de broth, ofwel bouillon. Die bouillon bestaat uit dashi waaraan varkensvlees, bijv. char siu en -botten of kippenvlees en -botten worden toegevoegd. Om zelf ramen te maken, heb je flink wat tijd nodig, want deze soep wordt úren gekookt, net zo lang tot de smaak heel intens is.
Heb je nu niet zoveel tijd of zin in een lange kooksessie, dan zijn de kits en producten van Saitaku een geweldige optie. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je gerecht aftoppen met heerlijke verse ingrediënten als: uitjes, omelet, sesamzaad, sojabonen of zeewier.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!