De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

noedels met oesterzwammen & chili-korianderomelet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | oosters |
Oesterzwammen doen het altijd goed in pasta’s, sauzen en wokgerechten! Ze geven een fijne structuur, een vleugje umami en wat lekkere vitaminen. Ook fijn: het zijn heel delicate paddenstoelen, die je makkelijk in grove repen scheurt.
Of ga je voor: 5x de lekkerste noedelgerechten voor nog meer kookinspiratie?
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 250 g eiernoedels
  • 400 g oesterzwammen
  • 6 eieren
  • 1 bosje koriander, blad grof gesneden, steeltjes fijngesneden
  • 1 rode peper, klein, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 7 el olie
  • 200 g bimi*, 2 min. voorgekookt
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaad*, zwart

instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Klop de eieren los en meng alle koriander, de rode peper en zout naar smaak erdoor.
  • Verhit een grote koekenpan goed voor. Voeg 2 el olie toe, verwarm slechts een paar tellen en schenk dan de helft van het eimengsel in de pan. Bak op een halfhoog vuur de omelet in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en rol op. Houd de omelet onder een deksel warm. Bak zo ook de andere omelet in 2 el olie.
  • Verhit in een wok 3 el olie. Bak de bimi en sugarsnaps 5 min. al omscheppend op halfhoog vuur. Schep de oesterzwammen erdoor en bak nog 2-3 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de gember toe en bak 2 min.
  • Voeg de noedels en de sojasaus toe en bak nog 2 min. op hoog vuur. Snijd de opgerolde omelet in plakjes. Breng de noedels op smaak met de sojasaus en de sesamolie en verdeel over 4 kommen. Maak de noedels af met de omeletrolletjes en het sesamzaad.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Bimi is kleine broccoli met lange, dunne eetbare stelen. Als ze heel dun zijn hoef je ze niet voor te koken. Zwart sesamzaad is bij sommige supermarkten te koop, of bij de oosterse supermarkt of toko.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!