vegetarische pad see ew

pad see ew
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | thais | lactosevrij, vegetarisch
Populair Thais streetfood krijgt een vega twist. Deze eenpanner maak je in een loeihete wok: dat zorgt ervoor dat het in no time op tafel staat. De enige moeilijkheid zit hem in het vinden van de juiste ingrediënten. Zonder brede rijstnoedels en Chinese broccoli (kailan) is pad see ew eigenlijk geen pad see ew. Op naar de toko dus!
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 4 el vegetarische oestersaus
  • 1 1/2 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 el arachide-olie
  • 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 bosjes kailan Chinese broccoli, toko, of bimi, in 5 cm-stukjes, blaadjes en steeltjes apart
  • 4 eieren L, losgeklopt
  • 950 g verse brede rijstnoedels, toko
  • rodepeperringetjes en limoenpartjes, voor erbij

instructies

  • Meng in een kleine kom de oestersaus, beide soorten sojasaus, de azijn en suiker. Houd apart. Verhit de arachide-olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook onder af en toe omscheppen ± 3 min. tot hij lichtbruin kleurt. Schep met een schuimspaan op een bordje.
  • Voeg de kailansteeltjes toe en roerbak ze ± 4 min. op middel tot hoog vuur tot ze schroeiplekjes krijgen. Voeg de kailanblaadjes toe en roerbak ze ± 1 min. tot ze beginnen te slinken. Schuif de kailan naar de randen van de pan en schenk de losgeklopte eieren in het midden. Verwarm ze 10 sec. zonder roeren en roer ze dan met een houten pollepel of spatel in 20 sec. tot roerei, maar niet helemaal gaar. Schep de kailan en het roerei in een grote kom.
  • Zet het vuur hoog tot de wok heel heet is en de olie begint te dampen. Voeg de noedels en het sojasausmengsel toe. Schud de pan om alles goed te mengen. Bak de noedels onder af en toe omscheppen 4-5 min. en geef ze hierbij de tijd om tussen het omscheppen door licht te karamelliseren en schroeiplekjes te krijgen. De noedels komen daarbij vanzelf los van elkaar. Schep de kailan en het roerei weer in de pan, voeg 2 el heet water toe en schep alles om. Strooi de gebakken knoflook en de peperringetjes erover en serveer met limoenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 755kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 137g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: LUCY NUNES, TRACEY PATTISSON | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Gek op Thaise noedels? Maak ook: khao soi – Thaise currysoep met noedels

pad see ew
RECEPTEN, FOODSTYLING: LUCY NUNES, TRACEY PATTISSON | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.