noedelsalade met szechuanrundvlees

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Szechuan is een unieke peper; lekker peperig maar ook weer niet té heet. De perfecte dosis prikkel op je tong! Gebruik 'm in een marinade voor de biefstukreepjes voor wat pit. Spice it up! Geef pit aan je gerechten met deze 9 hete pepers.
kooktijd35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • ¾ tl szechuanpeper
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • rasp en sap van 1 biolimoen + extra partjes om te garneren
  • 4 el lichte sojasaus
  • 600 g biefstuk in dunne repen
  • 200 g rijstnoedels
  • 3-4 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1 el rijstazijn
  • 75 g geroosterde ongezouten pinda’s grof gehakt
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 bosje munt blaadjes geplukt
  • ½ bosje lente-uien schuin gesneden
  • 1 bosje Thaise basilicum* blaadjes geplukt
  • 100 g sugarsnaps gehalveerd
  • 1 milde rode peper in ringetjes

instructies

  • Wrijf de szechuanpeper met de knoflook en limoenrasp fijn in een vijzel. Voeg 3 el sojasaus toe en schep de biefstukreepjes erdoor. Laat 10 min. marineren.
  • Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el olie toe. Roerbak de helft van de biefstukreepjes 2-3 min. tot ze bruin kleuren. Schep op een bord. Voeg nog 1 el olie toe en roerbak de overige biefreepjes. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  • Meng voor de dressing de rijstazijn, het limoensap en de uitgelopen jus van de biefstukreepjes met 1 el sojasaus en 1 el olie. Meng de noedels, biefreepjes, dressing en alle overige ingrediënten in een grote kom. Verdeel over kommen en serveer met de limoenparten.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Szechuanpeper koop je bij Aziatische supermarkten. De smaak is uniek: peperig, maar niet heet, en prikkelend op de tong.
* Thaise basilicum heeft een dropachtige anijssmaak en koop je bij de meeste toko’s. Vervang evt. door gewone basilicum of dragon.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
noedelsalade-szechuanrundvlees-delicious