nr.1 foodmagazine

Thaise viscurry met sugarsnaps en noedels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
thaise viscurry met noedels


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | thais |
Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise curry met witvis, sugarsnaps en rijstnoedels zet je binnen no-time op tafel!
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 200 g pad thai rijstnoedels*
  • 60 ml arachide-olie
  • 600 g stevige witte visfilets** zonder graat, in plakken van 2 cm
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • ½ bosje lente-ui fijngesneden, groen en wit gescheiden
  • 1 bosje koriander blaadjes geplukt, steeltjes en wortels fijngesneden
  • 60 ml Thaise rode currypasta
  • 1 el Thaise vissaus
  • 150 g sugarsnaps
  • 375 ml kokosroom*
  • 75 g pinda’s gehakt
  • taugé en limoenpartjes om te garneren

instructies

  • Laat de noedels 10 min. weken in heet water tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Houd apart. Verhit intussen in een wok op hoog vuur 1 el olie.
  • Bestrooi de vis met zout en peper. Roerbak de helft van de vis 2 min. of tot deze lichtgekleurd is en schep op een bord. Bak zo ook de rest van de vis in een 1 el olie.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en voeg dan de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de steeltjes en wortels van de koriander toe. Roerbak 1-2 min. tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min. tot het gaat geuren en voeg dan de vissaus, sugarsnaps en 60 ml water toe. Kook nog 2 min. of tot de saus iets is gereduceerd.
  • Voeg de vis toe met de kokosroom en de rest van de lente-ui, schep alles door elkaar en verhit tot de vis goed warm is. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep er de viscurry op. Garneer met korianderblad, gehakte pinda’s, taugé en limoenpartjes en serveer direct.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Rijstnoedels en kokosroom zijn bij toko’s, natuurwinkels en sommige supermarkten te koop. ** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran-Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


thaise viscurry met noedels