voorjaarsramen met een sambal-eitje

voorjaarsramen met sambal-eitje
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch | vegetarisch
Julie: 'Ramen kan mij niet spicy genoeg zijn. Te pittig? Vervang de crispy chili-olie door bijvoorbeeld soja- of hoisinsaus. En mocht je iets meer tijd hebben, dan kun je de eieren ook een nacht marineren in (oolong)thee of sojasaus.'
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: evt. mandoline

ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 el crispy chili-olie + evt. extra
  • 250 g tempé, in blokjes
  • 2 el maizena
  • 2-3 el olijfolie
  • 2 l groente- of kippenbouillon, van 2 tabletten
  • 120 g misopasta
  • 250 g ramen noedels
  • 200 g wortel, in dunne plakken met de kaasschaaf of mandoline
  • 2 Shanghai-paksoi, gehalveerd of in kwarten
  • ± 160 g kimchi
  • koriander, voor erbij

instructies

  • Kook de eieren 6 min., giet af en spoel koud. Pel ze voorzichtig en marineer de eieren in een kommetje met de crispy chili-olie tot gebruik.
  • Dep de tempé droog en bestuif rondom met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempé af en toe omscheppend in ± 7 min. krokant en goudbruin.
  • Breng de bouillon aan de kook en klop de misopasta erdoor. Voeg de noedels toe en kook 3 min. Kook de wortel- linten en Shanghai-paksoi 1 min. mee.
  • Halveer intussen de eieren. Schep de noedels in kommen, leg de groenten erop, garneer met 2 halve eieren, crispy tempé en een schep kimchi, schenk de bouillon erbij en breng evt. op smaak met een lepel crispy chili-olie. Lekker met koriander en extra kimchi.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
voorjaarsramen met sambal-eitje
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.