nr.1 foodmagazine

Sobanoedels met zalm en zoete aardappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zalm soba zoete aardappel - delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Als je na een drukke dag thuis komt dan is het fijn als je een snelle, maar ook een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Dat kan met deze sobanoedels met zalm en zoete aardappel!
kooktijd25 minuten
Oven1 uur
totale tijd1 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 850 g zoete aardappels geschild, in de lengte gehalveerd
  • 1 el zonnebloemolie
  • 80 ml sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el honing
  • 270 g sobanoedels toko
  • 1 bosje groene asperges houtige uiteinden verwijderd, in stukjes van 3 cm
  • 2 warm gerookte zalmfilets* à 170 g, in stukjes
  • 5 bosuitjes in dunne reepjes
  • 1 el sesamzaad geroosterd

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de zoete aardappel met olie en rooster ze in ± 1 uur beetgaar. Snijd ze in blokjes van 2 cm en zet apart.
  • Klop in een kommetje de sojasaus, rijstazijn en honing door elkaar.
  • Kook de sobanoedels in kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de asperge toe. Giet beide af.
  • Schep de sobanoedels en asperges met de zoete aardappel, de zalm, dressing en bijna alle bosui in een grote schaal door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 kommen en strooi het sesamzaad en de rest van de bosui erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Warm gerookte zalm vind je bij sommige viswinkels en via internet.
Recepten: Jill Dupleix. Fotografie: Ben Dearnley, Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


zalm soba zoete aardappel - delicious