Koreaanse noedelsalade met groenten

koreaanse boedelsalade-delicious

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht, salade | doordeweeks | koreaans |
Noord- en Zuid-Korea doen allebei mee aan de Olympische spelen. En moeten zelfs tegen elkaar spelen bij het tafeltennistoernooi. Als dat maar goed gaat… Vandaag Jahb-Chae, een rijk gevulde noedelsalade met ei, vlees en veel groenten.
kooktijd30 minutes
Weken30 minutes
totale tijd1 hour

ingrediënten

  • 3 el wolkenoortjes gedroogde, toko
  • 200 ml kippenbouillon evt. van tablet
  • 200 g bieflap in dunne reepjes
  • 75 g shiitake in reepjes
  • el sojasaus licht, toko
  • 1 tl gemberwortel geraspte
  • zout peper
  • el arachideolie
  • el sesamolie
  • el sesamzaad
  • 200 g ham dikke plak, in repen
  • 100 g krabsticks in dunne repen
  • 2 paprika's groen en rood, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 kleine winterwortel in dunne repen
  • ½ ui in dunne boogjes 200 g glasnoedels (van hung kwee meel, toko)
  • 2 eieren
  • 300 g spinazie geblancheerd, uitgeknepen
  • 1 tl suiker
  • chiliflakes

instructies

  • Week de wolkenoortjes in ruim kokend water in een kommetje ± 30 min. en laat ze uitlekken. Kook de wolkenoortjes in de bouillon in ± 12 min. gaar.
  • Meng de bieflapreepjes met de shiitake, 1 el sojasaus, de gember en wat peper. Verhit een wok of grote koekenpan, voeg 1 el (arachide)olie toe en roerbak het vleesmengsel op hoog vuur ± 2 min. Neem het mengsel uit de pan. Meng het vleesmengsel met 1 el sesamolie en ½ el sesamzaad en leg het in een wijde schaal.
  • Verhit nog 1 el olie en bak de hamrepen in ± 3 min. aan beide kanten iets bruin. Neem ze uit de pan en leg ze bij het vlees. Voeg nog ½ el olie toe en bak de krabsticks rondom bruin. Voeg nog 1 el olie toe en roerbak de paprika, wortel en ui ± 2 min.
  • Laat de glasnoedels in ruim koud water ± 15 min. weken en laat uitlekken. Snijd of knip de noedels in kleinere stukken (± 10 cm). Kook de glasnoedels in ± 3 min. gaar en laat uitlekken.
  • Splits de eieren, klop de eiwitten en eierdooiers ieder in een aparte kom los. Klop niet te lang, anders gaat de structuur van de eieren kapot. Verhit ½ el olie in een anti-aanbakpan en bak van het eiwit een mooie dunne omelet. Snijd deze middendoor, rol op en snijd hem in dunne repen. Bak ook van de eierdooiers een dunne omelet en snijd ook deze in repen.
  • Klop een dressing van 1½ el sojasaus, 1 tl suiker, 1 el sesamzaad, ½ el sesamolie en breng op smaak met peper. Schep het vlees, de krabsticks, alle groenten, de noedels en dressing luchtig om. Schep de salade op een schaal en garneer met de omeletreepjes en wat chiliflakes.
Voedingswaarde:
calorieën: 290kcal
| |
vet: 12g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
Receptuur: Boonnam Park
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

koreaanse boedelsalade-delicious