sobanoedels met pikante kip en ingelegde eieren

Dit bijzondere noedelgerecht met pikante kip eet je met sobanoedels, die smaken zo lekker nootachtig dankzij de boekweit. Erbij dunne enoki-paddenstoelen en een vel nori.

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | aziatisch |
Een lekker licht gerecht dat je eet als klein hoofdgerecht of lunch. De ingelegde eieren – kun je ook de avond van tevoren al maken – krijgen de rijke smaak van zout, zuur en umami en zijn ook super als losse snack.
voorbereiding35 minutes
marineren4 hours
totale tijd4 hours 35 minutes

ingrediënten

  • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd
  • 250 ml rijstazijn
  • 250 ml sojasaus
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 200 g kipgehakt*
  • 1 el chilipasta (supermarkt)
  • 4 bosuien, fijngesneden + dungesneden reepjes bosui voor garnering
  • 1 el fijngeraspte gemberwortel
  • 100 g witte shirmisopasta (toko)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 270 g sobanoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, koud gespoeld en uitgelekt
  • 1 vel nori, in stukken (supermarkt of toko)
  • 100 g enoki-paddenstoelen*, bijgesneden
  • shichimi togarashi (Japanse specerijenmelange, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en toko)

instructies

  • Doe de eieren met de azijn en sojasaus in een kom van glas of rvs, géén aluminium. Verzwaar ze met een schoteltje en zet ze 3-4 uur of een hele nacht in de koelkast.
  • Verhit 1 el olie in een steelpan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Bak hierin het kippengehakt al roerend met een pollepel in ± 5 min. rul. Voeg de chilipasta toe en laat in 3-4 min. licht karamelliseren. Houd warm.
  • Verhit in een andere steelpan de rest van de olie op matig tot laag vuur. Schep hierin de bosui en gember 3-4 min. om. Voeg de miso en bouillon toe. Verwarm het mengsel en roer tot de miso is opgelost.
  • Verdeel de noedels, misobouillon en nori over kommen. Verdeel het gehakt, de enoki en reepjes bosui erover. Leg er een half ei op en bestrooi met shichimi togarashi.
Voedingswaarde:
calorieën: 525kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
* Kipgehakt koop je bij ruim gesorteerde supermarkten. Of maal 200 g blokjes kipfilet fijn met de keukenmachine of staafmixer. Enoki koop je bij goed gesorteerde groentewinkels en Aziatische winkels.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook iets voor jou: 48 recepten met noedels om van te houden, sterker nog, deze recepten heb je nodig!