kipspiesjes met noedels, aubergine & zoetzure komkommer

kip yakitori met noedels en aubergine
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | japans | lactosevrij
Yakitori betekent letterlijk gegrilde kip, en vaak krijg je die geserveerd op een lekker spiesje. In plaats van aubergine kun je ook shiitake of minimaïskolfjes gebruiken.
Chili-olie, sambal en andere pittige sauzen: dit zijn de favorieten van de redactie
kooktijd40 minutes
marineren10 minutes
totale tijd50 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 8 metalen bbq-spiesen, zesteur of mandoline

ingrediënten

  • 900 g kippendijfilets, in 4 cm-blokjes
  • 1 aubergine ± 300 g, in 4 cm-blokjes
  • 200 g teriyakimarinade of -saus*
  • 375 g sobanoedels
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 kleine komkommers, in dunne plakjes
  • 3 el zoetzure ingelegde gember
  • sushigember, kleingesneden
  • + 1 el van het vocht uit de pot
  • 3 el rijstazijn
  • 2 wortels, geschild
  • ¼ rode kool ± 375 g, in dunne reepjes geschaafd op een mandoline

instructies

  • Doe de stukjes kip en aubergine in een kom, schep om met driekwart van de teriyaki-marinade (150 g) en laat minstens 10 min., maar liever 1-2 uur intrekken in de koelkast. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de sobanoedels. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af, spoel koud af, laat uitlekken en bewaar tot gebruik op kamertemperatuur.
  • Verhit een grillpan voor op matig tot hoog vuur.
  • Steek afwisselend stukjes kip en aubergine aan 8 metalen spiesen.
  • Bestrijk de grillpan en spiesen licht met zonnebloemolie. Gril de spiesen in 8-10 min. gaar, keer ze tussentijds om de paar minuten om. Bestrijk ze met de rest van de teriyaki-marinade. Meng intussen in een kom de komkommers en zoetzure gember met 1 el van het gembernat, de rijstazijn en wat zoutvlokken. Laat onder af en toe omscheppen ± 10 min. intrekken. Trek met de zesteur of mandoline dunne reepjes van de wortel of snijd evt. met een mes in dunne reepjes.
  • Schep de sobanoedels, koolreepjes en wortels in kommen. Sprenkel de azijnmarinade van de komkommer erover. Verdeel de zoetzure komkommer en gember erover en geef de spiesjes erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 891kcal
|
eiwit: 54g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 86g
auteur: delicious.
*Zie ons artikel over Japanse smaakmakers
RECEPTEN, BEREIDING: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 42x bbq recepten voor de perfecte avond

Meer delicious. recepten zoals deze kipspiesjes? Bestel het laatste nummer van het magazine!

kip yakitori met noedels en aubergine
RECEPT: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.