De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

vega pad thai van Jamie Oliver

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Vega pad thai - jamie oliver - delicious
vegetarisch
aantal 2 | hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch | vegetarisch
Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vega gerechten, waaronder deze vegetarische pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert. 
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 150 g platte rijstnoedels
  • sesamolie
  • 20 g ongezouten pinda’s
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g zijdetofu
  • zoutarme sojasaus
  • 2 tl tamarindepasta
  • 2 tl zoete chilisaus
  • 2 limoenen
  • 1 sjalotje
  • 320 g knapperige groenten zoals asperges, bimi (aspergebroccoli), paksoi, babymais
  • 80 g taugé
  • 2 grote eieren
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • ½ kropje romaine sla bindsla
  • ½ bos gemengde vers basilicum munt en koriander (15 g)

instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken, spoel ze onder de koude kraan af en hussel ze met 1 theelepel sesamolie door elkaar. Rooster de pinda’s in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze goudbruin zijn, kneus ze in een vijzel en doe ze in een kommetje. Pel de tenen knoflook, maal ze met de tofu tot een pasta, voeg 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, de tamarindepasta en de chilisaus toe, pers het sap van een van de limoenen erbij en roer alles door elkaar.
  • Pel het sjalotje, snijd hem in dunne ringetjes en bak ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Was en snijd de knapperige groenten en bak ze 4 minuten met de sjalotjes mee, of tot ze licht geschroeid zijn (om ze lekker nootachtig en smoky te maken). Voeg de noedels, tamarinde-tofusaus, taugé en een flinke scheut water toe, hussel alles 1 minuut op het vuur door elkaar en verdeel het over twee grote kommen.
  • Veeg de pan schoon, bak de eieren in een beetje olijfolie tot ze naar wens zijn en strooi er een snufje chilivlokken op. Was de romaine sla, trek de blaadjes los en leg er een paar in elke kom. Leg de eitjes op de pad thai en strooi er de geplukte kruiden en de pinda’s over. Serveer met partjes limoen, en extra sojasaus naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 539kcal
|
eiwit: 26.4g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 83.5g
auteur: delicious.
Beeld: recepten; Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 VEG) Fotografie David Loftus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Vega pad thai - jamie oliver - delicious